"Промјене у Влади - да се задовоље страначки апетити"

Разумијем премијера Вишковића што жели неке промјене у Влади РС али не вјерујем да су оне узроковане нерадом појединих министарстава или министара већ више неким персоналним комбинацијама којим се жели задовољити одређени страначки апетити и интереси.

Република Српска 18.08.2019 | 10:02
"Промјене у Влади - да се задовоље страначки апетити"
Рекла је ово у разговору за портал СрпскаЦафе Јелена Тривић, посланица ПДП-а у Народној скупштини РС, коментаришући изјаву предсједника Владе РС Радована Вишковића да ће до краја године сигурно доћи до промјена у актуелном сазиву.

– Мислим да је заиста, имајући у виду шта се све издешавало у посљедње вријеме везано за министра енергетике и рударства РС Петра Ђокића, он заслужило да још одавно буде смијењен. Већ сада је касно, и да буде смијењен, то више за мене није ни вијест. Такође, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, по оном што сам видјела, човјек није за ту функцију, просто није компетентан. Не сумњам нити кудим њега као човјека, не познајем га, али апсолутно нема никакве карактеристике некога ко треба да буде у Влади Српске и води једно тако битно министарство. Нема ни лидерске способности, губи се у јавном наступу, а то су елиминаторне ствари. Ако се човјек у политици боји јавног наступа, тим се не може ни бавити – истиче Тривићева за СрпскаЦафе.

Са друге стране, наша саговорница као позитиван примјер наводи министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђана Рајчевића.

– Министар Рајчевић је показао одређену проактивност, иако министарство на чијем је челу има мали буџет те му свакако треба дати већи значај. Не знам колико ће он у том сивилу Владе заправо успјети нешто да направи, али он дефинитивно одскаче – истиче она

За разлику од премијера Вишковића, Тривићева не сматра да је актуелни сазив Владе РС радио добро.

– Када погледамо експозе, доста тога није урађено. Не могу рећи да није ништа, али обећан је, на примјер, регистар запослених у јавној управи још прије пет или шест година. Обећан је и у посљедњем експозеу предсједника Владе али поново од тога нема ништа. Затим, реформа јавних предузећа. Да не причам о „крварењу“ здравственог система Српске. Оно не да није заустављено него је још и убрзано од када је дошла актуелна Влада. Не знам да ли они нешто раде по том питању али је очигледно да то што раде не ваља и не доприноси побољшању здравственог система који је најгора област тренутно у Српској а тиче се све и једног грађанина наше земље, јер смо сви некада пацијенти – закључила је Тривићева.

Подсјећамо, премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је задовољан досадашњим радом Владе, али да може и мора још боље, због чега ће до краја године бити неких промјена у Влади.

– Промјена ће бити. Не желим да говорим ни о четири нити о 10 мјеста. Промјена ће бити и то до краја године. Сад, који су разлози за промјене то је мање важно. О томе не треба превише дизати прашину. Влада, премијер, министри немају неограничен рок трајања. Влада је тим и мора да ради најбоље што зна – рекао је Вишковић.

(Српскацафе)

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

велико постење

18.08.2019 08:04

Врана врани оци не извади једном потур увек потур

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

18.08.2019 09:11

Тривићка и опозиција су рекли да су избори покрадени и да неће улазити у скупштину. Послије су ипак прихватили резултате избора , дали легитимитет скупштини када су ипак ушли у њу. Затим су се противили избору Вишковића за премијера, говорећи да он није компетентан за ту функцију а сада Тривићка доводи у питање САМО Вишковићеве одлуке и кадровска рјешења али не и компетентност самог Вишковића. Послије неће критиковати ни поменуте спорне министре већ само њихове одлуке. Шта хоћу да кажем, опозиција нема никакву принципјелност и досљедност у својим одлукама и понашају се потпуно инфериорно у односу на владајући режим остављајући утисак у јавности да су они уствари само дио СНСДа и то онај као прогресивни дио који упућује другарске критике и указују на грешке у раду своје партије. Требали су остати досљедни, не прихватити резултате избора, не улазити у скупштину, остати ванпарламентарна опозиција тако да онда не би било никакве потребе да се расправља не само о премијеровим одлукама већ ни о самом премијеру. Овако су само дали легитимитет овом режиму да ради шта хоће.

Name

Е МОЈ НАРОДЕ

18.08.2019 09:45

Али зато вранац оци вади по потреби Сваки пут кад се спусти хеликоптер у Бањалуку неком се црно писе. Среца да су вране црне па им то и не пада теско, Свакако срљамо у непознатом правцу СУТРА ЈЕ НОВИ ДАН

Name

РЕ СКЕПТИК И ОСТАЛИ СКЕПТИЦИ

18.08.2019 11:29

Недавно је био прилог о једном СНС боту и систему задужења и дјеловања. Мене нешто друго интересује, ови редовни оглашивачи, односно тролови система, имају ли топли оброк, регрес и да ли су потписали Посебни колективни уговор?

Name

...РЕ

19.08.2019 06:01

Власт већ мијења Владу а још нису потписали ни НОВИ коалициони споразум и не знају шта је чије А САД ЋЕ ГОДИНУ ДАНА ОД ИЗБОРА! ТО САМО У РС МОЖЕ!

Name

Комсија

18.08.2019 08:12

Наса паметница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Комсија

18.08.2019 09:23

Јесте јесте паметница И то велика. Кад докторица економски наука казе требате устати И поклонити се. А сад питање за вас, а ста то није тацно сто је професорица рекла?

Name

РЕ КОМСИЈА

18.08.2019 09:27

ДРУЗЕ, НЕ ТРЕБА БИТИ ПУНО ПАМЕТАН ПА СВЕ ОВО ЗНАТИ. ТО СТО СУ ВАСИ МОЗГОВИ У ДОДИКОВОЈ ГЛАВИ ,ТО ЈЕ ВАС ПРОБЛЕМ И ВИ ЦЕТЕ ЗА ТО СНОСИТИ ПОСЉЕДИЦЕ.

Name

Одговорност

18.08.2019 10:06

Изгледа да је она једна од ријетких, која задовољава све услове?... Који је факултет завршила и кад, било би интерестантно сазнати?

Name

18

18.08.2019 11:47

И јесте једна од ријетких којој се не мозе наци мрља у сколовању,провјерите,код ње је све транспарентно,и зато има право да прица,економију има у малом прсту.

Name

Милан

18.08.2019 08:17

Углавном сте ви склепани с брда, с дола, по мом дубоком уверењу од вас нема ништа, а надао сам се неком учинку, вјероватно странке спутавају напредак, јер овој владајућој коалицији није битно боље стање, већ лични и партијски интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

18.08.2019 08:31

Ако твој пријатељ Драско успије купити неку диплому посто није био способан редовно стеци мозда и он добије неко министарство а ако не онда и теби и њему једино остаје да цекате укидање РС и да вам се босњаци одузе за помоц у укидању РС неким министарским мјестом у унитарној БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сyднеy

18.08.2019 09:15

Драску не треба факултет,довољно је паметан и способан и без факултета,а има и времена.Дзабе писес о распадању Р С и њеном нестанку -процитани сте,одавно.Историја,вријеме,снимци,све иде у корист патриота,правих,а ти и теби слицни мозете само исцекивати,по заслузи! Мало висе достојанства и постовања према палим борцима,народу,којег сте опљацкали до голе козе,не би вам скодило,умањице вам се сва злодјела,а то би ново министарство правде и МУП -а сигурно имало у виду!!

Name

Ре сyднеy

18.08.2019 09:20

Ма дај откачи се човјече, ти са хиљадама километара удаљености знаш шта се овде ради...Имаш ти тамо своје политичаре па се бави њима. Аустралија је сада ТВОЈА домовина и ту имаш сада СВОЈЕ политичаре па се бави њима. Своју стару домовину покушај заборавити ако икако можеш...

Name

Дадо

18.08.2019 09:26

Твоји метузалеми нису никако за лидере дрзаве. Ма не припадају овом друству никако. Вријеме је за промјене из корјена. Нови, млади људи који нису оптерецени реповима прослости су будуцност ове дрзаве. Надам се да це то вријеме врло брзо доци. Доста је удбаских кадрова.

Name

РЕ СYДНЕY

18.08.2019 09:34

МЕРХАБА АСКЕР. КАО СТО И САМ ЗНАС ЗАМИЈЕНИО СИ СТРАНЕ. ПОБРКАО СИ ЛОНЦИЦЕ. НЕ ПАДА ВИСЕ НИКО НА ТЕ ВАСЕ СПИНОВЕ. ВИ ЗАГЛУПЉЕНИ УХЉЕБИ И ДУПЕЛИЗЦИ ЈОС НЕСМИЈЕТЕ ОД СМОГ СЕБЕ ,УКЉУЦИТИ МОЗАК ДА ВИДИТЕ КАКО ВАСЕ ПРИЦЕ НЕЛОГИЦНО ДЈЕЛУЈУ И МАЛОЈ ДЈЕЦИ.

Name

Ре:

18.08.2019 09:39

Е мој Сyднеу, отровала те Додина мантра па противнике одмах обиљезис као бакирове,као босње итд. Већа је Тривицева Српкиња од тебе сто пута а и од твог Додика,Спирица и сл. Ено ти Мајкицка па гледај у њу а она ти воли Сарајево више него ико. Ено ти их годинама тамо сједе по басцарсији и дилају послове са Бакировцима а све твоји, ено их раде хиљаде у Сарајеву а све твоји и Додини.За твог Спирица и остале ови млади Станивуковиц,Тривиц су громаде од људи.Цијели СНСД је бакировски и то је оно сто сви видимо и сваки дан доживљавамо крадју и корупцију људи повезаних са влашћу.А ти ту мантру о чувању РС причај малој дјеци у вртићу можда и повјерују мада сумњам.

Name

Зоран

18.08.2019 09:44

Бас тако. Ови садасњи с (купљеним) дипломама довели РС да је по свим параметрима задња у Европи. Уосталом сто се ти невратис у РС да зивис кад ти је тако добра

Name

Одмах

18.08.2019 09:54

Болестан си лијеци се. Одмах.

Name

Снага

18.08.2019 09:56

Е мој Сyднеy... "Мудро" збориш, а памети немаш...

Name

РЕ СYНДY

18.08.2019 10:05

ЗАМЈЕНА ТЕЗА. НИКО НИКАД ЈОС НИЈЕ ЦУО ДА БАКИР БРАНИ НЕКОГ СРПСКОГ ПОЛИТИЦАРА ОСИМ МИЛОРАДА ДОДИКА, ХАХАХАХА.

Name

за Сyднеy

18.08.2019 10:22

Немогу давјерујем да је овај коментар доступан свака цаст.

Name

ВРС-РВИ

18.08.2019 10:33

Јаднице ... РС је у рукама они који це је на залост (сахранити) , нико у секти није ни до кољена Драску и Јелени и Вукану!!! Док је такви јадника који подрзавају оне који су силом досли на власт мо боље и не заслузујемо!!! Драско без факултета је паметнији од све секте заједно са бурлом на целу!!! А о Јелени да неговорим, немате јој приблизне и никад нисте ни имали...

Name

Ре

18.08.2019 10:58

Да да они уништише РС а Додик је брани и чува , акцизна политика , ко оно потписа , ПДВ, ММФ, ИРБ, ЕЕС, ЕБРД, акцизе, силни кредити које нико неће вратити , пропале фабрике , силне Кореје , гдје тек прва рата треба да се уплати а горе на Паприковцу пола апарата неради итд , све то урадише ови издајници из опозиције.

Name

Директ

18.08.2019 12:31

Додик кога цува, није ни цудо засто нас је све мање овдје.

Name

синип

18.08.2019 13:03

Гдје то има кредит да се дигне а да не мора да се врати, да дигнем један и ја. :-)

Name

Директ

18.08.2019 18:12

Заборавио сам ИРБ. "Мали" јос није отплатио кредит за подизање воцњака. :)))

Name

ПОТПУНО СВЕЈЕДНО!!!

18.08.2019 08:34

Тренутно је потпуно свеједно како "ради" Влада, Скупштина и Предсједница!? Сви поступају по НАРЕДБАМА ДОДИКА!!! Овдје се ради о ЦАРЕВИНИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...РЕ

19.08.2019 11:43

нажалост тако је

Name

синип

18.08.2019 08:37

Факат, док је СДС имао Владу, они су радили потпуно другачије. Строго цијенили стручност и добробит народа. Ништа страначки апетити и интерси... :-)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2019 09:13

То је зато јер ниси био довољно плаћен да будеш бот као сад.

Name

РЕ СИНИП

18.08.2019 09:39

СЈЕТИ СЕ КОЛИКО ЈЕ ЗА ВРИЈЕМЕ СФСа БИО ДУГ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЦА, КОЛИКИ РС? А СЈЕТИ СЕ КАКО ЈЕ ВИСОКИ ПРЕСТАВНИК СМЈЕЊИВАО ФУНКЦИОНЕРЕ ЗА САМО ИЗГОВОРЕНУ РЕЦЕНИЦУ. А САД ВАС ДОДИК ЊИХОВ ИГРАЦ МОЗЕ МЛАТИТ СТА ЗЕЛИ НИКО ГА НЕ СМЈЕЊУЈЕ, МОЗЕ РАДИТ СТА ХОЦЕ И НЕКА ТИ НЕКО КАЗЕ ДУГОВЕ ПРЕДУЗЕЦА И ЦИЈЕЛЕ РС.

Name

Скептик

18.08.2019 11:11

Цинип, знамо ми тебе...Него, реци ти нама ко је убио Давида Драгичевића? Ако ниси ти, да ли знаш ко је? Или си можда чуо ко га је убио? Мада си ми ти најсумњивији. Превише пратиш истрагу, Правду за Давида, овај портал и стрепиш да ли ће бити показан снимак убиства или неки други доказ...синип, како спаваш ноћу?

Name

синип

18.08.2019 21:11

Скептиче, не знате ви мене. Не пратим истрагу, немам приступ истој али пратим медијски циркус, интересантно ми. :-)

Name

Цеца

18.08.2019 08:47

Па ова све зна, не

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

18.08.2019 09:35

Из искуства...

Name

РЕ ЦЕЦА

18.08.2019 09:44

ОВО ЗНАЈУ И МАЛА ДЈЕЦА. И ВАМА КАД ДОДИК ОСЛОБОДИ МОЗАК И ДУСУ ОТВОРИТ ЦЕ СЕ ОЦИ. ВЈЕРУЈТЕ, СМИЈЕСНИ СТЕ ВИСЕ.

Name

Сyднеy

18.08.2019 08:50

Никад нисам могао схватити одакле Петар Докиц министар рударства. Па цовјек је заврсио саобрацајну сколу и пре рата био саобрацајни полицајац И за време рата био полицајац па ми није јасно јели то успио и јос неки факултет заврсити или као полицајац води министарство рударства. Да је министар полиције то би разумио .Али кад је сакати бравар могао бити преседник дрзаве ајд нек и полицајац буде министар рударства сведно није ниста нормално па немора но министар бити из нормалне струке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

18.08.2019 09:07

Е мој сyднеy,сакати бравар је генијалац који је вртио пола земаљске кугле око малог прста,али и не очекујем да ти то сконташ јер ти је ниво интелигенције по свему судећи веома низак.

Name

Ре

18.08.2019 09:11

Немој тако.... Сјети се да је догурао до командира смјене... Оно једном...

Name

синип

18.08.2019 09:37

Па био је и Милан С. Нинковић ономад министар одбране а о истој зна колико и ја...

Name

РЕ

18.08.2019 09:42

СТА ТО ПРИЦАС ЦОВЈЕЦЕ? ЗА ДЈОКИЦ ДР ПЕТРА ТАКО НЕСТО РЕЦИ? ЦОВЈЕК У ЛОНДОНУ ДОКТОРИРАО ЗА МЈЕСЕЦ ДАНА, ЈОС САМО ДА НАУЦИ ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК.

Name

Ре

18.08.2019 09:43

Па и предсједник је месар.

Name

Имена

18.08.2019 09:28

И, ко лети из владе? Типујем Дјокицу, Недју и Касиповица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2019 11:16

Лети Трнинић ,ова Чубрина, Чавићев пулен и једно из снсд-а чисто због форме.Дјокић остаје,он је бољи с Милом него више од пола његових из снсд-а!

Name

БОБА

18.08.2019 10:35

СВЕ ВАС ТРЕБА МИЈЕЊАТИ ОД ВРХА ДО ДНА .ЈАКО СТЕ УЧМАЛИ И ДОСАДНИ.ГЛЕДАТЕ ДА САМО ВАМА БУДЕ ДОБРО ТО И НЕ КРИЈЕТЕ КАД УЛАЗИТЕ У ПОЛИТИКУ.НАРОД ВАМ СЛУЖИ КАО ПАРАВАН ДА АПЛАУДИРА И МЛАТИ ГЛАВОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОБА

18.08.2019 11:01

И КОГА ОНДА СТАВИТИ? ТЕБЕ?! МОРА НЕКО БИТИ НА ВЛАСТИ САМО ,СТО ИМА БОЉИХ И ЛОСИЈИХ И СТО СЕ НАРОД ПРОДА ЗА СИЦУ НА ИЗБОРИМА. А ОНАЈ КО КУПУЈЕ ИЗБОРЕ СТА ОЦЕКИВАТ ОД ЊЕГА??!

Name

Да

18.08.2019 11:36

Су они права опозиција неби требало да иду у скупстину док не обецају промјену изборног и многих других закона а они својим присуством дају легитимитет свему овоме! по оној старој сјаси курта да узјасе мурта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.08.2019 12:28

Бице промјена у Влади, ттако сто це они министри, који су показали слабије резултате у крадји, бити смијењени, а на њихова мјеста бице постављени квалитетнији кадрови коју су истакнутији у том најстаријем занату, под условом да додје до смјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

18.08.2019 14:17

Допунио си ме!

Name

СП РС

18.08.2019 14:48

Лети ли то нас Дуско Милуновиц?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варум

18.08.2019 20:40

А зашто Душко..??!! Не може он да лети, не може ни да трчи, он тешко и хода, баш као Марко од Приједора. Отежао, стигле га киле и године.

Name

Карло

20.08.2019 09:00

Молио би српски народ у рс да конацно прогледају својим оцима а не оцима оног психопате да им се конацно појавила једна паметна особа као сто је Тривицка. Да искористе њезин потенцијал како би конацно кренули у бољи стандард зивота. Народе рс откаците тог ретардираног силедзију који је пун мрзње а то му мозете видјети по оним крвавим оцима.

ОДГОВОРИТЕ