Конте не стаје, договорили се Санчез и Интер!

Чилеански нападач Алексис Санчез пристао је на смањење плате и остало је само да се договоре Манчестер јунајтед и Интер.  Интер и Алексис - ДА! Чека се само Јунајтед. . .  Уколико доведу Чилеанца, Неразурима остаје да заврше трансфере једног од двојице између Сергеја Милинковић Савића и Артура Видала плус Кристијана Бирагија из Фјорентине.

Фудбал 18.08.2019 | 14:20
Конте не стаје, договорили се Санчез и Интер!
Након што је Един Џеко продужио уговор са Ромом, тренер Интера Антонио Конте окренуо се другим опцијама да додатно појача напад, а први пик је Алексис Санчез из Манчестер јунајтеда.

Угледни италијански новинар Ђанлука ди Марцио објавио је да је Санчез постигао договор са челницима Интера, пристајући на значајно смањење плате и да је преостало само да се сада договоре два клуба.

Његов агент отпутовао је у Манчестер како би договорио са "ђаволима" услове преласка на Ђузепе Меацу.

Санчез би се требао придружити у Интеру свом дојучерашњем саиграчу, Ромелуу Лукакуу као позајмљен играч, уз клаузулу о откупу уговора и бонусима у зависности од броја наступа, преносе италијански медији.

Долазак Чилеанца требао би да кошта Интер око 20 милиона евра.

Санчез је већ играо у Серији а, пошто је прије Арсенала и Барселоне носио дрес Удинезеа од 2007. до 2011. године.

Натезали су се Интер и Рома око Едина Џека, искусни центарфор је на крају продужио уговор са Вучицом до 2022. године, а Неразури су се окренули новим решењима. У ширем избору нашли су се Анте Ребић, Аркадијуш Милик, Фернандо Љоренте, Пауло Дибала и Алексис Санчез, али судећи по натписима италијанских и острвских медија избор је пао на Чилеанца!

Санчез је наводно већ договорио личне услове са миланским клубом, што није било нимало лако, с обзиром на то да некадашња ведета Арсенала прима преко 12.000.000 евра нето годишње на Олд Трафорду. Хитроноги офанзивац је одушевљен идејом да се пресели на Ђузепе Меацу након што га је лично позвао Антонио Конте који га је желео док је тренирао Јувентус, а Алексис био у Удинезеу. Алексис је стара Контеова жеља због које је и отишао из Јувентуса када му га клуб није довео. Санчез је пристао и на драстично смањење плате, уколико би трајно прешао на Меацу уз напомену да би Интер и Јунајтед поделили Алексисова примања за време позајмице.

Сада се чека само Јунајтедово "да", што би требало да буде лакши део посла, с обзиром на то да је Санчез разочарао у Манчестеру и да челници Црвених ђавола желе да га се реше...

Истина, док се Санчез доводио у везу са Ромом, Оле Гунар Солскјер је, барем се тако чинило, ставио тачку на гласине око одласка Чилеанца са Олд Трафорда.

"Алексис добро тренира, касније се прикључио и касни неколико недеља за екипом. Очекујем да ће остати овде, верујемо да ће постизати голове ове сезоне", поручио је Норвежанин пре десетак дана.

Како било, Алексисов агент Фернандо Фелићевић отпутовао је јуче у Манчестер на преговоре са управом Црвених ђавола. Чини се да је позајмица од 5.000.000 евра са опцијом откупа на 15.000.000 евра тренутно најреалнији модел који би одговарао свим странама. Уколико би Санчезодиграо одређени број мечева, Интер би био у обавези да га откупи, а притом би Чилеанцу био понуђен четворогодишњи уговор и плата од 6.000.000 евра. Проблем је што Јунајтед жели одмах да га прода, и то за око 25.000.000 евра... У сваком случају, постоје изгледне шансе да се посао заврши.

Интер би на овај начин привео крају одличан прелазни рок. Додуше, чекају се још везиста и неко ко би дејствовао по левој страни у Контеовом систему. Помињали су се и српски репрезентативци Филип Костић и Александар Коларов, али сада се чини да ће то бити Кристијано Бираги из Фјорентине. Пре тога мора да оде Далберт, за кога су се помињали Ница и Фјорентина (размена са Бирагијем).

Много је тежи посао око још једног везисте. Антонио Конте жели Артура Видала којег добро познаје, док Бепе Марота "сања" Сергеја Милинковић Савића... Видал је "лоw-цост" опција, док би Савићевтрансфер могао да се исфинансира само у случају продаје Маура Икардија. Тренутно је Мауритовомпотпису најближи Наполи, али не треба ни искључити размену Дибала - Икарди у финишу прелазног рока...

Једно је сигурно - чека нас права лудница до краја мерката...

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар