Ђоковић без финала Синсинатија!

Медведев сервирао као у трансу! Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале турнира у Синсинатију, пошто је поражен од Данила Медведева у три сета – 3:6, 6:3, 6:3.

Тенис 18.08.2019 | 02:03
Ђоковић без финала Синсинатија!
Најбољи тенисер света неће играти у јубиларном педесетом Мастерс финалу, а руски тенисер ће у борби за титулу играти против Давида Гофана, који је савладао Ришара Гаскеа.

Ђоковић, који је осетио затезање у лакту у четвртфиналу, овога пута није имао проблема с руком, све је функционисало добро, међутим Медведев је одиграо нереално добар меч.

Српски тенисер сигурно је отворио дуел, ударци су му били оштри и прецизни и Медведев није имао никакву шансу на његовом сервису.

Новак је чекао прилику и дочекао ју је у шестом гему. Актуелни шампион Синсинатија све је враћао, Рус је попустио и дошао је до брејка.

Потом је без изгубљеног поена потврдио одузети сервис и дошао на корак до првог сета. Није имао проблема у наредном сервис гему и за 35 минута добија први сет.

Током другог сета српски тенисер је правио притисак у готово сваком сервис гему Руса, имао је и брејк лопту у петом гему, али је Медведев одличним сервисима успео да се извуче.

Како то бива, Ђоковићу је само на тренутак пала концентрација у завршници другог сета, осми тенисер света је то искористио и направио брејк.

Лако га је потврдио и резултатом 6:3 долази до изједначења.

Оно најбоље за Руса тек је следило. Почетком трећег сета Ђоковића је поново имао помрачење, Медведев је то искористио и од тог тренутка кренуо да сервира "лудачки". Није важно да ли је у питању био први или други сервис, Данил је лоптицу ударао најснажније и улазило му је.

Сервис га је невероватно служио, други покушаји су му ишли и преко 200 километара на час, што је апсурдно. Новак у таквом распореду снага није могао много, него је само пружио руку бољем (на овом мечу) и честитао му.

Велико финале између Медведева и Гофана игра се у недељу од 22 часа.

Српски тенисер изгубио је нешто више од 600 бодова и на новој АТП листи Рафаел Надал смањиће заостатак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар