Орлови показали Италијанима шта их чека у Кини

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Италију 96:64 (14:15, 31:17, 24:17, 27:15) у другом мечу на Акрополис купу, који се игра у склопу припрема за Светски куп, који ће од 31. августа до 15. септембра бити одржан у Кини.

Србија 17.08.2019 | 18:59
Орлови показали Италијанима шта их чека у Кини
Обе екипе ушле су у меч прилично нервозно, што је резултовало са неколико промашених шутева са обе стране. Србија је прва дошла до даха и са неколико добрих акција дошла до вођства 9:5, али су након пада у игри „орлова“, „азури“ одговорили серијом 8:0 и преузели контролу игре, да би на крају и добили прву деоницу. Србија је за три поена у првој четвртини шутирала 1/9, а једину тројку је Васа Мицић.

Светски вицешампион је успоставио доминацију у другој деоници након 10 узастопних поена. Ређали су се поени Јокића, Марјановића, Бјелице и ствари су полако долазиле на своје место. Ас Денвера је доминирао под оба обруча, а након тројке Гудурића, орлови су стекли двоцифрену предност (42:32), а Богдановић је са нова три поена украсио крај првог полувремена.

Дела Вале је колико-толико одржавао Италију у игри на старту трећег периода игре, али се пробудио Богдановић и са две узастопне тројке одвео Србију на плус 17 (56:39). Марјановић је са 2+1 донео нашој селекцији 20 поена предности и прича око победника била је завршена. Након једне судијске одлуке, Јокић се изнервирао и зарадио неспортски фаул, али то га је само разљутило да покаже свој раскошни репертоар, од улаза, асистенције, до шута за три поена за 20 поена вишка (69:49) за Србију након 30 минута игре.

Бјелица је са три тројке отворио последњи квартал, само да подсети да је и он перманентна опасност за сваког ривала. Србија је на моменте играла егзибиционо предвођена Јокићем и Мицићем, а након серије Марјановића било је плус 30 за Србију (90:60).

Никола Јокић био је најефикаснији са 20 поена, Богдан Богдановић је додао 15, Немања Бјелица 13, колико и Марко Гудурић и Бобан Марјановић. Васа Мицић је уписао 12 поена. У екипи Италије истакао се Марко Белинели са 16 кошева.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар