Синси: Ноле се свети Медведеву за пораз у Монаку!

Српски тенисер жели до новог финала у Синсинатију. . .

Тенис 17.08.2019 | 15:17
Синси: Ноле се свети Медведеву за пораз у Монаку!
Синоћ готово да није било никаквих проблема за Новака Ђоковића. Бар у игри, пошто је у четвртфиналном окршају поражен Лука Пуј, резултатом 2:0 (7:6, 6:1). Међутим, једна ствар забринула је тениске поклонике широм планете, а то је медицински тајмаут који је српски тенисер узео средином другог сета.

Наш тенисер након меча је изјавио да јесте имао мање болове, али да то није утицало на игру.

„Не знам шта се десило, видећу, надам се да ће све бити како треба“, изјавио је Ђоковић одмах после четвртфинала.

Времена за опоравак нема много, јер већ у поноћ поново излази на терен у оквиру полуфинала Синсинатија. Противник ће му бити руски тенисер Данил Медведев, који је поред Ђоковића најбоље пласирани играч од преосталих на турниру. Тренутно се налази на осмом месту на АТП листи.

Новак се са руским тенисером за сада састао два пута само ове године. На Аустралијан опену, Србин је изашао као победник у четири сета, док је Медведев успео да му се реваншира који месец касније у Монаку када је славио у три сета.

Друго полуфинале доноси нам француско-белгијски окршај, који би у најави могао да буде изузетно интересантан. Ришар Гаске ће ударити на Давида Гофана и прижељкиваће пласман у финале, које би за ветерана представљало огроман успех. Наиме, Француз је пре само два месеца напунио 33 године и тешко да ће му се указати боља прилика за пласман у финале неког мастерса.

Фаворит је ипак Давид Гофан, који се налази 37 места испред на АТП листи и који доста одморнији улази у сусрет, пошто у четвртфиналу није ни морао на терен, јер му је Јошихито Нишиока предао меч због болести.

У међусобним сусретима, оба тенисера имају по једну победу. Гаске је тријумфовао у Монпељеу пре годину дана, а Гофан је био бољи у Токију 2017. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар