Огласио се Лончар, ево шта каже о смрти девојчице

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да ће до краја бити испитана реакција службе Хитне помоћи у случају смрти двогодишње девојчице којој је позлило на Власинском језеру, а која је потом умрла у Сурдулици.

Србија 17.08.2019 | 13:37
Огласио се Лончар, ево шта каже о смрти девојчице
"Хитна помоћ је кренула из Сурдулице и нашли су се на пола пута. Покушали су све мере реанимације али није успело. Сачекаћемо резултате обдукције само молим за мало стрпљења", казао је Лончар који је родитељима преминуле девојчице изразио саучешће.

"Ако сте руководилац здравствене установе, на локалу, а знате да је више људи на Власини, што се нисте организовали, па не могу ја да вас организујем", рекао је Лончар гостујући на ТВ Пинк, наводећи да није кренуо санитет из Црне траве која је ближе него из Сурдулице која је доста удаљена.

Он је додао да и тај случај показује колико је било лоше увођење децентрализације у здравству због које се у конкретном примеру не зна да ли је за интервенцију надлежан дом здравља у Сурдулици или у Власотинцу.

"Зато од 1. јануара сви домови здравља прелазе на ниво републике", рекао је министар.

Министар је поводом смрти детета изјавио саучешће и апелова да се ова трагедија не злоупотребљава да би се сакупљали поени "јер се то враћа као бумеранг".

Двогодишња девојчица преминула је јуче у Здравственом центру у Сурдулици након што јој је позлило на Власинском језеру где је била с породицом на летовању.  

Након што је девојчици позлило, родитељи су позвали Хитну помоћ у Црној Трави где им је речено да не могу да изађу на терен, док им је у Сурдулици у овој служби препоручено да сами транспортују девојчицу до најближе амбуланте јер "тренутно немају возило које би могли да пошаљу", јавили су јуче београдски медији.

(Тањуг, Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар