Новак: Лакат? Осјетио сам затезање...

Надам се да ће све бити у реду! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Синсинатију.

Тенис 17.08.2019 | 14:01
Новак: Лакат? Осјетио сам затезање...
Новак је победио Француза Луку Пуја са 7:6 (2), 6:1 и сада га чека окршај против Руса Данила Медведева који је био бољи од сународника Андреја Рубљова, 6:2, 6:3.

У паузи између петог и шестог гема другог сета при резултату 4:1, Новак је од масера затражио да му измасира мишић у пределу изнад десног лакта, али није затражио медицински тајм-аут.

По завршетку меча, Новак је признао да је осетио мању нелагодност, али је рекао и да се нада да није ништа озбиљно и да ће све бити у реду.

"Осетио сам затезање, посебно приликом сервиса, али успео сам да завршим меч што је одлично. Бол је и даље ту, надам се да га неће бити сутра", изјавио је Ђоковић у интервјуу на терену.

Када је реч о мечу против Медведева Новак је свестан шта га очекује. Против Руса има скор у победама од 3:1, али је последњи меч у Монте Карлу добио Московљанин.

"Играо је финала у Вашингтону и Монтералу, овде није испустио ни сет. Када победите у много мечева, добијате самопоуздање. Не греши много, одлично се креће има јак сервис, биће то свакако велики изазов за мене", признао је бранилац титуле у Синсинатију.

Новаку би победа у полуфиналу значила још нешто. Освојио би довољно поена да у АТП трци претекне Рафаела Надала, који му је челну позицију у трци за Лондон преотео у Монтреалу, где Новак није играо, а Шпанац је узео титулу.

Што се тиче меча против Луке Пуја, Новак је приказао сасвим задовољавајућу игру. Податак да је меч завршио са 40 добијених од 45 поена на први сервис, довољно говори како је сервирао, а спасао је све три брејк лопте.

"Мислим да је Лука играо добро у првом сету. Обојица смо били сигурни на сервису све до тај-брејка. Ја сам ту био бољи, веома концентрисан, ниво игре ми није опао, њему јесте. Направио је двоструку сервис грешку и промашио неколико форхенда, то га је коштало сета.У тај-брејку је врло важно концентрисати се на сваки поен, ту до изражаја долази ментални аспект тениса. Што више добијаш тај брејкова, то се боље осећаш“, каже Новак.

Други сет је резултатски добио много лакше.

"Знао сам да је јако важно да направим брејк одмах на почетку и тако стекнем предност. Мислим да сам успео меч да приведем крају на заиста добар начин", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар