Шта сад послије фијаска са Џеком?

Интерове опције су Санчез, Љоренте, Милик, Ребић и на крају Дибала! Џеко помереметио ситуацију на тржишту. . .

Фудбал 12.08.2019 | 16:14
Шта сад послије фијаска са Џеком?
Цело лето је Интер радио на трансферу Едина Џека и на крају остао кратких рукава. Босанац је синоћ продужио уговор да Ромом до 2022. године и ставио тачку на спекулације о одласку.

Интер је сам крив. Антонио Конте је од управе тражио да му сервира тандем Лукаку – Џеко и мислило се да ће довођење Белгијанца бити знатно тежи део посла. Са Џеком је постигнут договор још пре неколико месеци. Тачније, Интер му је обећао да ће га довести. Али онда је почео да се цењка, није хтео да плати Роми тражених 20.000.000 евра за 33-годишњака што је Џека разочаралао и на крају је потписао нови уговор.

Оклевање би могло скупо да кошта Интер. Ако им је 20.000.000 евра за Џека било скупо, видећемо шта ће сада да нађу јефтино у финишу прелазног рока. А морају да доведу нападача и сада још више зависе од продаје Икардија.

Опције су Алексис Санчез из Манчестер Јунајтеда, Аркадијуш Милик из Наполија, Анте Ребић из Ајнтрахта и Фернандо Љоренте који је слободан играч.

Алексис је стара Контеова жеља због које је и отишао из Јувентуса када му га клуб није довео. Чилеанац је у стаховитом паду каријере, а Манчестер Јунајтед једва чека да га се реши. Проблем је што Санчез на Олд Трафорду зарађује ненормалних 20.000.000 евра годишње (без бонуса!) и што му то данас неће платити ниједан други клуб.

Зато је Манчестер Јунајтед спреман да покрије половину његове плате и пошаље га на бесплатну, позајмицу само да му види леђа. Нуђен је Роми, Вучица је хтела, али је Чилеанац одбио. Можда интер буде боље среће. Мада је питање да ли су и Неразури спремни да плаћају и половину Санчезовеплате. на крају, можда Санчез не жели у Интер...

Опет је актуелна и опција Анте Ребић. Хрват је одавно на радару Интера и представља профил играча који би се идеално уклопио у тнедму уз Лукакуа. Цена му је око 35.000.000 – 40.000.000 евра што је Интер доступно само када продају Икардија. А питање је и да ли Ајнтрахт уопште намерава да прода Ребића у финишу прелазног рока када нема довољно времена да нађе замену.

Помиње се и могуча трампа са Наполијем у којој би Интер добио Арека Милика у замену за МаураИкардија. С тим што би Наполитанци вероватно нешто и доплатили. Интер би то радо прихватио, Наполију  такође одговара, Милику вероватно, али је Икарди до сада одбијао све идеје о одласку у Напуљ. Он се и даље нада Јувентусу. Ипак, последњих дана стижу инфромација да је смекшао став, да га је Анћелоти лично звао телефоном и да одлазак у Наполи могућа опција.

На крају, ту је и Фернандо Љоренте. Искусни Шпанац је већ радио са Контеом у Јувентусу, идеалан је као опција Б у нападу поред Лукакуа. Слободан је после истека уговора са Тотенхемом, а има понуде Лација, Фиорентине, Наполија, чак се шушка и о Манчестер Јунајтеду.

На крају, Интеру остаје и опција која се  помиње целог лета – трампа за Дибалу. Иако је Интер до сада на све могуће начине избегавао да Икарди заврши у Јувентусу, можда ће то на крају бити једино решење. Јувентус се надао продају Дибале у ПСЖ, али после преласка Кутиња у Бајерн, сада је то мало извесна опција јер вероватно нема ништа од Нејмаровог одласка у Барсу. А Дибала је био виђен у Паризу као замена за Нејмара. Јувентус нема где са Дибалом, Интер би га радо узео, а Икарди жели само у Јувентус. Звучи једноставно, али и није баш.

Јувентус жели новац уз Икардија, Интер инсистира на размени „глава за главу“. Анимозитет између Јувентусове руководеће гарнитуре и Бепеа Мароте је огроман, па је ово постала и лична ствар. Такође, Јуве мора да се реши Манџукића или Игуаина да би довео Икардија, а то није једноставно. Поготово после останка Џека у Роми која сада више није заинтересована за Пипиту.

Сада све зависи од Икардија. Интеров идеалан сценарио би био размена са Наполијем или продаја.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар