Гужве: Дуге су колоне возила на излазу из БиХ

Дуге су колоне возила на излазу из Босне и Херцеговине на граничним пријелазима Дољани, Габела Поље, Босанска Градишка, Градина, Горица, Осоје и Хум.

Босна и Херцеговина 17.08.2019 | 10:33
Гужве: Дуге су колоне возила на излазу из БиХ
 
На осталим граничним пријелазима промет возила повремено је појачан, али задржавања тренутно нису дужа од 30 минута, објавили су у суботу ујутру из Бх.ауто-мото клуба (БИХАМК), преноси Анадолија.

Из безбједоносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према мосту и од моста граничног прелаза Брчко - Гуња.

Због одржавања Међународне ауто-трке на брдским стазама, на магистралном путу М-14/М-4.2 Србљани – Острожац - Цазин у суботу и недјељу од осам до 20 сати саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на регионалне путеве (Р-400 и Р-401) и локалне саобраћајнице.

На регионалном путу Р-460 Грачаница – Буква - Срнице, код мјеста Доборовци, због одржавања свечаности у суботу и недјељу од 14 до 24 сата доћи ће до обуставе саобраћаја за сва возила, осим аутобуса који обављају линијски превоз путника на овој дионици, наводе из БИХАМК-а.

На магистралном путу М-17 Зеница - Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Током дана, због повремено појачаног саобраћаја возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 0.30 до 1.30 сати, од 2.00 до 3.30 и од 4.00 до 5.30. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила – Тетово - Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа - Звировићи (за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва).

Од осталих путева с актуелним радовима из БИХАМК-а издвајају аутопут А-1 дионице Подлугови - Сарајево сјевер и Сарајево запад - Лепеница, као и магистралне путеве: Србљани - Цазин, Олово – Кладањ - Живинице, Сребреник - Орашје, Семизовац - Вогошћа и Ланиште - Кључ, те магистралне путеве М-5 код Јајца и М-17 у Мостару.

(Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар