Синсинати: Пуј је дао све од себе, али је Ђоковић прејак!

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Синсинатија, седми пут у каријери на овом турниру, а 63. на мастерсима серије 1. 000.

Тенис 17.08.2019 | 07:24
Синсинати: Пуј је дао све од себе, али је Ђоковић прејак!
Србин је упркос одличној игри ривала без већих проблема савладао Француза Луку Пуја у два сета, са 7:6 (2), 6:1.

Ђоковић ће у полуфиналу, у суботу у поноћ, играти против Руса Данила Медведева, који је био убедљив против земљака Андреја Рубљова (6:2, 6:3), који је претходно шокирао Роџера Федерера.

Биће то пети међусобни дуел Србина и Руса, а Ђоковић води 3-1 у претходним сусретима. Међутим, 23-годишњи Московљанин славио је у последњем окршају у Монте Карлу ове године са 6:3, 4:6, 6:2.

Ђоковић је против Пуја одиграо на свом уобичајеном нивоу, сигурно је сервирао, без проблема освајао поене, дозволивши Французу да му угрози сервис само у једном гему, средином другог сета после серије лоших сервиса.

С друге стране, стрпљиво је чекао пад концентрације ривала који је одиграо знатно боље него пре седам месеци у полуфиналу Аустралијан опена (6:0, 6:2, 6:2), и дочекао у тај-брејку где је још једном показао да му нико није раван.

Сурово кажњава две грешке Француза и на убедљив начин стиже до првог сета – 7:6 (7:2).

На самом старту другог заиграо је нешто агресивније и то му се одмах исплатило. Пуј опет подлеже притиску и Ђоковић прави први брејк на мечу.

Већ у следећем гему га је замало испустио, са три дупле сервис грешке поклања Пују три рибрејк прилике, али показује класу и извлачи се из проблема за вођство од 3:0.

Ђоковића није служио други сервис у другом сету, није освојио ниједан поен у првих шест таквих ситуација, али је био недодирљив када убаци први па је наставио да диктира ритам меча (4:1).

Србин се после овог гема пожалио на бол у лакту, што се приметило након једног сервиса, али је наставио меч после кратке масаже и одмах прави нови брејк којим ставља тачку на меч – 6:1.

У другом полуфиналу Синсинатија играће Белгијанац Давид Гофан и Француз Ришар Гаске, у суботу од 19 часова.

Новак игра у поноћ – чека га финалиста претходна два АТП турнира! Новак Ђоковић наступиће у суботу у поноћ у полуфиналу Мастерса у Синсинатију.

Ђоковић ће у свом седмом полуфиналу Синсија, а 63. на мастерсима у каријери, играти против Руса Данила Медведева.

Док је Ђоковић у четвртфиналу савладао Луку Пуја 7:6, 6:1, Медведев је био убедљив против земљака Андреја Рубљова, који је у претходном колу шокирао Роџера Федерера, са 6.2, 6:3.

Биће то пети међусобни дуел Србина и Руса, а Ђоковић води 3-1 у претходним сусретима. Међутим, 23-годишњи Медведев је славио у последњем окршају у Монте Карлу ове године са 6:3, 4:6, 6:2.

Београђанин Ђоковић и рођени Московљанин Медведев су иначе тренутно суграђани управо у Монте Карлу. Рус је тренутно осми играч света, ове године има скор 38-16, а освојио је и један турнир, Софију.

Прочитајте још Пуј је дао све од себе, али је Ђоковић прејак

Осим Рубљова, у Синсинатију је победио још Немца Јан-Ленарда Штруфа, Француза Беноу Пера и Британца Кајла Едмунда, сву тројицу без изгубљеног сета.

На турнир у Синсију је стигао после пораза од Рафаела Надала у финалу Роџерс купа у Монтреалу са глатких 6:3, 6:0. Недељу дана пре тога је изгубио и финале Вашингтона од Ника Кирјоса, после два тај-брејка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар