Американцима се тим за Кину прави сам: Отпао и Такер!

Грег Поповић ће на завршне припреме у Аустралији водити 14 играча.

Кошарка 17.08.2019 | 11:29
Американцима се тим за Кину прави сам: Отпао и Такер!
Шест дана пошто су саопштили шири списак кандидата за наступ на Мундобаскету, а он је у великој мери био условљен отказима играча, све је јасније да Грег Поповић и његови сарадници неће морати много да бирају када дође час да пошаљу ФИБА коначан састав селекције САД.

После Марвина Беглија (Сакраменто) и плејмејкера НБА шампиона Торонта, Кајла Лаурија, из конкуренције је отпао и Пи Џеј Такер.

Крилни играч Хјустон Рокетса, који би својим искуством у европској кошарци и дефанзивним квалитетима сигурно могао да помогне екипи, био је приморан да се повуче због повреде скочног зглоба.

Амерички новинари наводе да ће се Такер (некадашњи члан Бамберга, Ариса и још неколико европских клубова) сада посветити опоравку и припреми за тренинг камп Рокетса.

САД ће у суботу ујутру по европском времену одиграти припремни меч против Шпаније, а потом отпутовати у Аустралију, где ће се два пута састати са домаћином, а једном са Канадом.

Поповић има на располагању 14 играча, што значи да у наредних десетак дана треба да одлучи која двојица неће учествовати у одбрани светског трона. Ако га нешто не предухитри...

СПИСАК: Харисон Барнс (Сакраменто), Џејлен Браун (Бостон), Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Крис Мидлтон (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Мејсон Пламли (Денвер), Маркус Смарт (Бостон), Џејсон Тејтум (Бостон), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Диарон Фокс (Сакраменто), Џо Херис (Бруклин), Дерик Вајт (Сан Антонио).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар