Интер извисио, Џеко потписао!

Иде, остаје, иде, остаје - Џеко у Роми до 2022. године! Репрезентативац БиХ продужио уговор са Ромом.  Крај сапунице око босанскохерцеговачког нападача. . .

Фудбал 16.08.2019 | 23:56
Интер извисио, Џеко потписао!
Дуго је трајала сага око одласка или останка Едина Џека на "Олимпику", а чини се да је вечерас стављена тачка на ову дилему.

Един Џеко продужио је уговор са Ромом, према којем ће у Риму остати бар до 2022. године, саопштено је из Роме.

Током цијелог љетњег прелазног рока, Џека су бројни медији селили од једног клуба до другог, најчешће га повезујући са Интером.

Ипак, након потписивања новог, трогодишњег уговора са "вучицом", чини се да је одлазак убојитог голгетера сада само у домену теорије, те ће у наредним данима моћи у потпуности да се сконцентрише на дрес Роме и припреме за старт сезоне 25. августа, када ће Рома угостити Ђенову.

Месецима је Интер јурио Едина Џека, Антонио Конте се надао његовом трансферу, а на крају се сапуница завршила потписаом Босанца за Рому.

Римски клуб је вечерас и званично потврдио да је са Џеком потписао нови уговор до 2022. године. Актуелни му је истицао наредног лета.

Цело лето је Интер јурио Џека који је у Контеовима плановима за напад на Скудето имао битну улогу. Требало је да игра у тандему са Лукакуом или да буде алтернатива Белгијанцу. Међутим, Интер се и превише натезао и цењкао око куповине босанског голгетера, Рома је од почетка тражила 20.000.000 евра, Интер је прво нудио 10.000.000 евра, па 12.000.000, догурао и до 15.000.000, али није хтео да испуни Ромин захтев. Сматрали су Неразури да је то превише за играча који је ушао у последњу годину иговора и има 33 године.

Изгледа да је и Џеку досадило Интерово отезање, па је пристао на понуду Роме. Остаће најплаћенији играч у тиму са годишњом платом од 4.500.000 евра. С тим што ће сада на исти уговор добијати и бонусе у зависности од индивидуалног учинка. Можда и превише за играча у његовим годинама, али заслужено и исплативије него неке друге опције. Рома је после неуспелих покушаја да доведе Игуаина и Икардија решила питање нападача останком Џека.

„Последњих недеља сам схватио колико ме овај клуб жели. Разговори са управом клуба, рад са новим тренером, односа са саиграчима и љубав навијача су ми помогли да схватим оно што сам знао и претходних година. Рома је моја кућа. Одушевљен сам што чу остати овде“, рекао је Џеко по потпису новог уговора.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар