Судбина се осмјехнула Кингсима...

. . . али је окренула леђа Казинсу! Демаркус Казинс био је веома близу да потпише петогодишњи уговор с Сакраменто Кингсима, међутим екипа из Калифорније одлучила је га трејдује почетком 2017. године.

Кошарка 17.08.2019 | 16:33
Судбина се осмјехнула Кингсима...
Две и по године касније овај потез испоставиће се као феноменалан, пошто је Казинс за 24 месеца доживео три веома тешке повреде – ахилова тетива, квадрицепс и предњи укрштени лигамент.

Овај потез повукао је генерални менаџер Влади Дивац, који је у фебруару 2017. трејдовао тада Ол-стар центра у Њу Орлеанс Пеликансе.

Многи су критиковали Кингсе, пошто, у том тренутку, заузврат нису добили ниједног кошаркаша сличног квалитета.

Подсећамо, Казинс је, уз Омрија Каспија, послат у Њу Орлеанс за Ленгстона Геловеја, Тајрика Еванса, Бадија Хилда, пика прве и друге рунде с Драфта 2017. године.

Због овог трејда Сакраменто у тиму има Бадија Хилда, Херисона Барнса (добили га трејдом за Џастина Џексона), Херија Џајлса и Диерона Фокса, иако он нема везе с овом заменом, али су га Кингси покупили као петог на Драфту 2017. године.

"Чињеница да је Буги био веома близу да потпише максималан уговор с Кингсима вредан 220 милиона долара, а да је потом у року од две године доживео кидање ахилове тетиве, квадрицепса и предњег укрштеног лигамента, једноставно је невероватна", написао је Шејн Јанг, новинар Форбса.

Лако је сада причати, али је невероватно како се судбина осмехнула Кингсима, а окренула леђа Казинсу. Пре неколико дана Казинс је погодио предњи укрштени лигамент и очекује га пауза од 9-12 месеци.

То је трећа тешка повреда за некада Ол-стар центра. Питање је какав ће играч изаћи из ове повреде, с обзиром да је за две године доживео три тешке повреде. Казинс има већ 29 година, а овог лета је потписао једногодишњи уговор с Лејкерсима.

Са друге стране Сакраменто има феноменалну младу екипу, која би у будућности могла да буде сила на Западу.

Играчи који су дошли као последица Казинсовог трејда:

Бади Хилд ове сезоне – 20,7п, 5ск, 2,5ас.
Џастин Џексон – одличан кошаркаш којег су Кингси трејдовали за Херисона Барнса.
Френк Мејсон трећи – играо добро, али су га Кингси отпустили на крају прошле сезоне.
Хери Џајлс – Центар с великом потенцијалом, само да га повреде заобиђу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар