Гист ускоро у црвено-бијелом!

Биће ово сезона за памћење! "Нико нас не ставља у улогу фаворита у Евролиги и мислим да је одлична позиција", рекао је искусни Американац и једно од звучнијих Звездиних појачања овог лета.

Кошарка 17.08.2019 | 14:39
Гист ускоро у црвено-бијелом!
КК Црвена звезда саопштила је ове седмице план припрема за следећу сезону, са распоредом контролних утакмица у Београду и Атини.

Лекарски прегледи почеће у понедељак, када ће црвено-бели формално и почети сезону 2019/20 и када се очекује окупљање скоро свих играча који су овог лета ставили потпис на уговор са клубом са Малог Калемегдана. 

Логично, подразумева се да Огњен Кузмић неће бити у стању да активно ради овог лета, јер је пре месец дана доживео тешку саобраћајну несрећу и због ње био пет дана у индукованој коми.

Ипак, центарска линија добиће и без њега значајна појачања, јер су у њу стигли крилни центар Ефеса Дерик Браун и искусна "петица" Панатинаикоса Џејмс Гист (32), који је претходних недеља на Инстаграму обавештавао пратиоце да се самостално спрема у САД.

У интервјуу за клупски сајт Звезде, евролигашки ветеран у петак је открио шта му је био главни мотив да обуче црвено-бели дрес и да се одазове позиву из Београда, где је у сезони 2010/11 играо за Партизан.

"Био сам веома узбуђен када је стигао позив Црвене звезде. Увек је сјајан осећај када нека екипа баш тебе жели да јој се придружиш. Желео сам да наставим своју каријеру у Евролиги. Не осећам се као да сам остварио све у својој каријери, још увек сам мотивисан да се доказујем на терену. Имао сам неколико понуда на столу, али нисам желео да журим. Сачекао сам и мислим да сам направио најбољи могући избор за моју породицу и себе", рекао је Гист.

Дугогодишњи играч Панатинаикоса открио је шта је "преломило" његову одлуку да дође у Србију.

"Главни мотив доласка у Црвену звезду јесте што она наступа у Евролиги, али и не само то. Црвена звезда је тим који је увек конкурентан у борби за трофеје. Желео сам да следећи корак у каријери буде место где могу да уживам у кошарци. Играч сам који се храни енергијом и зато ми је веома битно да играм у средини где са трибина добијате невероватну подршку када год изађете на терен", рекао је Гист. 

Црвена звезда бориће се за трофеје на четири фронта, почев од Суперкупа АБА лиге (26-29. септембар у Загребу), после чега следе изазови у АБА лиги, Суперлиги Србије и Купу Радивоја Кораћа... 

Да ли то ствара притисак за играча?

"’Притисак резултата је неизбежан. Није битно где играте, увек ћете имати притисак да идете на победу јер нико не жели да губи. Мислим да ће ова сезона бити веома занимљива јер је ниво кошарке у Евролиги досегао невероватне висине. Међутим, нисам импресиониран именима играча, буџетима или атмосфером коју стварају медији. Лично ме одушевљава српски менталитет, Срби су веома поносан народ и рођени су борци. Тим је сачињен управо са таквим менталитетом и верујем ако сви будемо здрави да можемо да урадимо невероватне ствари ове сезоне. Веома сам оптимистичан иако нико не ставља Црвену звезду у ред фаворита у Евролиги. За мене је то најбоља позиција у којој можемо да се нађемо. Биће много изненађења ове сезоне"’, истакао је нови центар Црвене звезде.

За крај разговора, имао је и поруку за навијаче:

"’Желео бих да се захвалим навијачима Црвене звезде на топлој добродошлици. Много ми значи што сам у позицији да се заједно са вама такмичим против најбољих екипа у Европи. Са подршком навијача знам да ће ово бити сезона за памћење".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар