Радоњић: Биће доста емоција против Звезде!

Тренер кошаркаша Бајерна Дејан Радоњић каже да му је АБА лига, као најквалитетније клупско такмичење на овим просторима, доста помогло у његовом развоју.

Кошарка 17.08.2019 | 17:49
Радоњић: Биће доста емоција против Звезде!
Он је истакао да је од самог почетка имао прилику да игра против изузетно јаких екипа које су се такмичиле у Евролиги и Еврокупу.

Црногорски стручњак је уз Душка Вујошевића најтрофејнији тренер у историји лиге, са три освојена првенства и два пута је проглашен за најбољег тренера у регионалном такмичењу.

У прилог иде и то да је док био тренер Будућности, АБА лига имала три учесника у Евролиги (Партизан, Цибона и Олимпија), а Хемофарм играо финале Улеб купа, што је сигурно утицало на то да његов рад буде стављен на прави тест.

“Сигурно да је у питању велики рад, посвећеност кошарци, жеља да дајем све од себе, а да су онда дошли и резултати - почео је Радоњић и наставио: - Провео сам доста сезона у АБА лиги, што у Будућности, што у Звезди. Иако више нисам део тог такмичења и даље је пратим. Доста је АБА лига утицала на мој тренерски развој, било је ту доста квалитетних екипа, лига је доста јака, тимови су наступали у европским такмичењима, што Евролиги, што у Еврокупу. И када подвучем црту на досадашњи рад, морам да истакнем да ми је АБА лига заиста доста значила за мој тренерски рад, али и напредак”, поручио је Радоњић.

Тренер Бајерна признао је да због обавеза у немачком клубу нема превише слободног времена, али се труди да погледа неки дуел у регионалном такмичењу.

“Неке утакмице у АБА лиги сам погледао уживо, неке у одложеном преносу. Могу да кажем да је лига претходне сезоне била доста интересантна, али исто тако видим да се клубови за следећу сезону озбиљно спремају, праве добре тимове, тако да не сумњам да ће бити доста занимљива, и сигурно са доста узбуђења. То је добро за лигу, али још битније за кошарку на овим просторима”, навео је Радоњић.

Радоњић додаје да АБА лига може доста да помогне у развоју младих играча.

“Евидентно да је велики број играча изашао из АБА лиге и отишли су у јаке европске, и НБА клубове. Лига се показала као одлична одскочна даска за младе, добра је за њихов развој и по томе је препознатљива дужи низ година”, навео је Радоњић.

Црногорски стручњак ствара нови тим за нову сезону и верује да ће направити квалитетан тим који ће бити конкурентан у свим такмичењима у којим буде учествовао.

“Трудићемо се да формирамо тим који може да одговори захтевима клуба, а то је да поново будемо најбољи у Немачкој, али истовремено остваримо што бољи резултат у Евролиги. Видим да се све екипе озбиљно појачавају, неко више, неко мање. Треба сачекати у каквим саставима ће бити тимови, па по томе да се руководимо”, истакао је Радоњић.

Дејан Радоњић признао је да ће му бити доста чудно кад у Евролиги буде играо против Црвене звезде, са тимом са којим је неколико сезона домирао у АБА лиги.

“Сигурно ће бити специфичан меч са доста емоција”, оценио је Радоњић.

Бивши тренер Будућности и Црвене звезде осврнуо се и на репрезентације Црне Горе и Србије које ускоро очекује Светско првенство у Кини.

“Црна Гора је остварила фантастичан успех пласманом на Светско првенство у Кини, треба очекивати да ће репрезентативци дати све од себе у сваком мечу и покушати да направе што бољи резултат и стигну до историјског успеха. Постоји одређена доза растерећености, али са друге стране и мотив да се на што бољи начин репрезентује своја земља. Србија има много разлога за оптимизам и наду да ће да освоји медаљу”, закључио је Радоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар