О чему сада размишља Роџер Федерер?

Колико је рана елиминација на мастерсу у Синсинатију покварила планове Швајцарцу и натерала га да сагледа ствари на другачији начин?

Тенис 16.08.2019 | 22:11
О чему сада размишља Роџер Федерер?
Роџер Федерер није планирао да тако брзо напусти Синсинати.

После пораза у финалу Вимблдона од Новака Ђоковића, који је по сопственом признању тешко преболео, узео је слободно да се опорави и припреми што боље за америчку турнеју.

Ипак, изненадио га је Андреј Рубљев који се побринуо да велики шампион експресно спакује кофере и напусти такмичење на мастерсу у Охају.

Федерер је признао да је млади руски играч играо "предобро", док њему није све ишло потаман.

Требало му је времена да се прилагоди на подлогу, али план сигурно није био да испадне тако брзо, и то на најсупешнијем мастерсу у каријери који је рекордно освајао чак седам пута.

Сјајни тенисер, који је у каријери подигао 20 гренд слем трофеја, мораће да стави прст на чело и запита се којим је путем сада најбоље да крене.

Неће то признати јавности, али је извесно да је сигурно помислио да ли он на заласку четврте деценије живота и даље има неопходну свежину, брзину и снагу да се носи са генерацијом која долази?

"Одиграо сам два меча у Синсинатију и мислио сам да ће ићи на боље. Драго ми је што се осећам здраво, одрадио сам добре тренинге, али план сигурно није да изгубите у првом мечу, или другом мечу, желите да одете што даље... Какав је сад тачно мој план? Не знам. Управо сам напустио терен након пораза, а ви ми постављате такво питање...", мало се дрзнуо Федерер на конференцији за новинаре после елиминације.

"Разговараћу са мојим тимом о томе шта следи. Има још дана до УС Опена. Радио сам добро, наставићу тако. Ствари су просте, нека такве и остану, а ја ћу морати напорно да тренирам", покушао је Федерер да смирено "посложи ствари" у незавидној и неочекиваној ситуацији у којој се нашао.



Федерер је увек одлично радио, није се штедео на тренинзима, стално је у топ форми и није имао проблем са повредама током каријере, а по оцени многих можда је и најбољи у историји када се погледа комплетна игра и сваки сегмент његовог тениса.

Ни сада се не доводи у питање да ће он напорно радити, али после убедљивог пораза после само 63 минута игре од 67 места лошије рангираног играча на АТП листи и чак 17 година млађег јесте питање да ли ће признати себи да више нема потребну "оштрину" и енергију и да је можда стварно прошло његово време.

Извесно је да Федерер, који иако је пре неки дан прославио 38. рођендан и даље држи треће место на АТП листи, неће доносити радикалне одлуке, "сећи преко колена", али ће размишљати.

Познаваоци тениса, али и амбиција Швајцарца верују да он још има штошта да каже на терену, као пре нешто више од месец дана када је у финалу Вимблдона одиграо епски меч са Новаковом Ђоковићем.

Они, уствари, можда не желе да Роџер оде.

Бивши играч Тим Хенман, који је са Федерером током каријере неколико пута укрстио рекете, верује да ће свет још уживати у играма Швајцарца.

"Он игра веома добру сезону, а ја верујем да ће му и наредна бити одлична, јер су на програму Олимпијске игре, али након тога сматрам да ће ствари мало постати замршене. Верујем да ће 2021. бити његова последња година на терену", поручио је Хенман пре Федерерове ране елиминације у Синсинатију.

Да ли је Британац у праву? Сачекајмо и уживајмо док још имамо прилику за то...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар