Неочекивани адут Грега Поповича...

Бројни откази највећих звезда срозали су очекивања јавности од САД на Мундобаскету, али је тим Грега Поповича вероватно сада и превише потцењен.

Кошарка 17.08.2019 | 16:05
Неочекивани адут Грега Поповича...
Осим што нико не сме да сумња у екипу коју са клупе води "Луди Србин", бесмислено је омаловажавати момке који ће представљати САД у Кини, с обзиром да су у питању више него позната НБА имена.

У низу лоших вести за навијаче САД, полако испливавају и добре, а једна од њих је Диерон Фокс.

Момак који је стигао као замена брзо је импресионирао на тренинзима националног тима у којем би могао да има знатно већу улогу од очекиване.

"Он чини да брзи људи не изгледају тако брзи", импресиониран је Фоксовом брзином Маркус Смарт, а похвалио га је и Кемба Вокер, "Мој може. Он је супер-брз. Његова хитрост је луда. Застрашујуће је ако постане још бржи. А још важније од тога је што све држи под контролом".

У победи у тренинг мечу 97:78 Фокс је постигао 12 поена уз по 3 скока и асистенције те 2 блокаде за 15 минута на паркету.

Шутирао је из игре 6/9, али Фокс је открио да Попович од њега пре свега очекује да разиграва саиграче. 

"Мислим да је огромна прилика што сам овде. Мислим да ћу постати бољи играч, вођа, да ћу потпуно разумети игру. Ако будем део овог тима и путујем са њим, биће то огроман успех. (Спортски директор) Џери (Коланђело) стално прича о екипи из 2010. да су сви ти момци имали 21, 22, 23 године. Види исто то у нама", рекао је Фокс.

Вокер сматра да је само питање времена када ће плеј Кингса постати Ол-стар, а очекује да додатно подигне ниво своје игре ако му шут са дистанце постане константан.

Фокс је прошле сезоне унапредио свој шут из игре са 41,2% на 45,8%, а за три поена са 30,7% на 37,1%.

"Оно што ме посебно импресионира је његов шут. Почео је да "забада". То је оно што му је потребно да дође на следећи ниво. Као када сам ја дошао у лигу, следећи корак ми је био скок-шут. То ми је помогло да подигнем ниво игре. Кад год успостави континуитет, биће готово. Нема сумње", рекао је нови бек Бостон Селтикса о саиграчу из репрезентације.

Светско првенство почиње 31. августа, а десетковани тим САД одбрану титуле почеће у Групи Е са Турском, Чешком и Јапаном.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар