Федерер: Рубљов је био свуда!

Против Надала или Ђоковића знам како ће да играју. . .  Роџер Федерер није забринут због неочекиваног пораза у Синсинатију од квалификанта Андреја Рубљова.

Тенис 16.08.2019 | 14:39
Федерер: Рубљов је био свуда!
Рус је надиграо трећег играча планете за само сат времена, што је забринуло Федерерове навијаче да се није ментално опоравио од пораза у финалу Вимблдона.

"Одиграо сам 45 мечева ове године, мислим да ћу да будем у реду", рекао је Федерер.

Међутим, није изгледао добро на терену. Швајцарац је само седам пута поентирао из 19 излазака на мрежу, промашивао ударце које углавном лако претвара у винере.

"Када играм против Рафаела Надала или Новака Ђоковића, више-мање знам шта ће да ураде или шта могу да ураде. Другачије је када први пут играте против некога. Можда је то мала предност коју имају против нас, али упркос томе, и даље мораш да погађаш ћошкове, линије, одржаваш ниво. Он је радио управо то. Био је савршен данас. Сјајна игра", похвалио је Федерер младог Рубљова.

После 21 године на АТП туру, Федерер знам да процени који играч има потенцијал за највиши ниво игре, а 21-годишњи Рус га је импресионирао изгубивши само четири поена на свој сервис у другом сету и диктирањем ритма са основне линије у размени удараца.

"Потребан ти је противник који попусти у тешким тренуцима, али он то није радио. Био је перфектан. Одбрана, напад, добар сервис. Није ми дао ништа. Био је свугде. Било ми је тешко, одиграо је феноменалан меч. Импресиониран сам. Мораћу да одиграм много боље да бих му парирао".

Швајцарац ће се сада фокусирати на УС опен, где ће тражити шесту титулу, али прву од 2008. године. У сезони у којој је освојио Мајами, Хале и Дубаи, био финалиста Вимблдона и Индијан Велса, верује да ће му додатних неколико дана одмора добро доћи.

"Важно је и што нисам повређен и осећам се добро. Упркос исходу ове недеље, срећан сам што сам дошао овде. Имао сам добре тренинге, напорно сам радио пред Синсинати током кратког периода сезоне на тврдој подлози после Вимблдона. Тренираћу, радити оно што је потребно за УС Опен".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар