Ђоковић: Сервис ме извукао из проблема!

Ђоковић: Није било лако, изненадио ме Карењо Буста! Први рекет света, упркос резултату, каже да се добрано помучио за пласман у четвртфинале мастерса у Синсинатију.

Тенис 16.08.2019 | 13:23
Ђоковић: Сервис ме извукао из проблема!
Новак Ђоковић одрадио је одличан посао у осмини финала турнира мастерс серије у Синсинатију, пошто је савладао Пабла Карења Бусту из Шпаније у два сета - 6:3, 6:4.

Иако је деловало да је глатко решио тај дуел у своју корист, српски ас рекао је да је морао да одради тежак посао.

"Мислим да резултат не показује колико је тешко било на терену", прво је поручио Ђоковић после пласмана у четвртфинале.

"Сервис ме је заиста добро служио, имао сам чак 70 одсто успешних првих сервиса, али ми је Пабло у другом сету задао проблем. Знао сам како игра, да је веома чврст, какав квалитет поседује, али ме је изненадио својом агресивношћу из дефанзиве. Чим је добио моје мекше лопте, користио је то одлично", похвалио је Ђоковић ривала против којег сада у каријери има скор 3:0.



Српског играча сада очекује меч са Луком Пујом, који је био успешнији од Карена Хачанова (6:7, 6:4, 6:2).

Французу ће то бити треће четвртфинале мастерса у каријери, али прво од Монте Карла 2017. године.

"Прошло је доста времена од тада... Ипак, драго ми је што сам тренутно у форми која ми је омогућила да играм четвртфинале мастерса", навео је Пуј.

Он је само једном у каријери играо са Ђоковићем, у јануару у полуфиналу Аустралијан Опена, али је убедљиво поражен (6:0, 6:2, 6:2).

Пују је то најбољи резултат на гренд слемовима у каријери, али и ове сезоне.

Меч четвртфинала мастерса у Синсинатију између Ђоковића и Пуја на програму је у суботу рано ујутро, од три сата по средњеевропском времену.

У осталим мечевима четвртфинала састаће се Андреј Рубљов - Данил Медведев, Ришар Гаске - Роберто Баутисата Агут и Јошихито Нишиока - Давид Гофан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар