Ракочевић: Шиптар јурио ножем нашу дјецу у Италији!

Чланови кошаркашке кадетске репрезентације Србије су нападнути у Удинама од стране једног мушкарца за кога се претпоставља да је албанске националности.

Србија 15.08.2019 | 20:36
Ракочевић: Шиптар јурио ножем нашу дјецу у Италији!
Како је за Б92.нет рекао потпредсједник КСС Игор Ракочевић, инцидент се догодио у четвртак увече, када су репрезентативци добили слободно вече и кренули у обилазак града.

“Прије пола сата је један Шиптар напао нашу дјецу у Удинама. Дјеца су добила слободно да прошетају, били су заједно у мајицама Србије, а онда је почео да их прати један Шиптар, возећи бицикл“, навео је Ракочевић.

Функционер КСС је истакао да је нападач почео да добацује играчима.

“Говорио је свашта, да је Косово Албанија, а не Србија... Дјеца су се спортски понашала, руком су му показали да се склони, али је он постао још агресивнији, сишао је са бицикла и почео да их јури ножем. Дјеца су успела да побјегну и да се затворе у хотел“, додао је Ракочевић.

Како је истакао, делегација Србије је разочарана и љута на ФИБА и организаторе.

“Досад није постојало ниједно лице које би вршило обезбјеђење наших играча, ни у граду ни у хотелу. Обратићемо се нашој амбасади како бисмо добили заштиту“, истакао је Ракочевић.

Он је подсјетио да су млади кошаркаши Србије доживјели пораз у утакмици у ијод Шпаније у посљедњим секундама утакмице и да им је одузета шанса да се боре за медаљу.

“То што су наша дјеца преживјела за ова 24 сата, то је страшно... Не знам како ће моћи сутра да изађу на терен. Срећа па смо ту ми из савеза да им пружимо подршку“, закључио је Ракочевић за Б92.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Косовка У Бн

17.08.2019 21:59

сиптари су злооооооо

ОДГОВОРИТЕ