МИП: Став БиХ о санкцијама Русији није мијењан

- Министарство спољних послова Босне и Херцеговине је, поводом информација које су се појавиле у медијима да се БиХ, наводно, придружила санкцијама ЕУ према Русију, демантовало те наводе и саопштило да је став БиХ у вези са тим остао непромијењен.

Босна и Херцеговина 15.08.2019 | 19:11
МИП: Став БиХ о санкцијама Русији није мијењан
У саопштењу се подсјећа да се БиХ није придружила рестриктивним мјерама уведеним Русији као одговор на анексију Крима и Севастопоља, као ни Декларацији Европског савјета од 20. јуна којом се те мјере продужавају.

Шеф Мисије БиХ при ЕУ у Бриселу упознао је све дипломате у том дипломатско-конзуларном представништву о инструкцији ресорног министарства од 15. априла у којој се изричито наводи да се БиХ не може придружити овим мјерама.

Од свих чланова Мисије затражено је да поступају према инструкцији Министарства иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату и такав став БиХ остаје на снази.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТИ медији

15.08.2019 17:16

СУ САРЛАТАНСКИ МЕДИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

15.08.2019 18:38

Доче нама главе о о са Русијом а љубав Срба и Руса само утопија и Руски интерес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.08.2019 22:55

У српско-руској љубави нема интереса, за разлику од српско-америцке љубави.

Name

Ја

16.08.2019 12:13

Мислим да у цитавом свијету све љубави измедју било којих дрзава су из неког интереса висе или мање! Права љубав измедју дрзава која није заснована на било каквом интересу не постоји! А ми срби смо склони да у то вјерујемо па смо много пута до сада плацали цехове због тога а и сада се налазимо у том лазном загрљају!

ОДГОВОРИТЕ