Купање у ријеци Требишњици је строго забрањено

Купање у ријеци Требишњици је и даље строго забрањено због брзине и водостаја ријеке, а из Хидроелектрана на Требишњици су апеловали да се поштују упозорења поред ријеке.

Република Српска 15.08.2019 | 18:45
Купање у ријеци Требишњици је строго забрањено
Шеф Сектора за производњу електричне енергије и управљање водама у Хидроелектранама на Требишњици Душко Вујовић рекао је Срни да је купање у ријеци ових дана веома опасно.

"Људи не би требало да користе Требишњицу у спортско-рекреационе сврхе - скакање, пливање, па чак и вожење чамаца јер је температура воде изузетно ниска, а брзина велика, што додатно мијења ниво", навео је Вујовић.

Он је рекао да у већем дијелу града протиче више од 80 кубика воде у секунди, а у току ноћи испушта се и 150 кубика у секунди.

Вујовић је истакао да је главни разлог хаварија у Хидроелектрани Плат код Дубровника, па се тренутно ради по усаглашеним плановима Електропривреде Републике Српске и Хидроелектарана на Требишњици сходно електроенергетском билансу.

"Ми сваки дан правимо режим испуштања тако да у току ноћи испуштамо веће количине воде него у току дана", истакао је Вујовић.

У Јавном предузећу "Екологија и безбједност" из Требиња рекли су Срни да су урадили све да апелују на Требињце и госте да не користе Требишњицу за купање.

"Стално смо путем медија упозоравали и ставили смо табле забране на више прометних мјеста уз ријеку", рекла је Марија Нинковић из овог предузећа.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реx

16.08.2019 12:56

Чему онда ријека?

ОДГОВОРИТЕ