Маринковић: Када је понуда Валенсије стигла...

. . . нисам оклевао да је прихватим! "Ради се о великом клубу", истиче доскорашњи кошаркаш црно-белих.

Кошарка 16.08.2019 | 08:57
Маринковић: Када је понуда Валенсије стигла...
Вања Маринковић је стигао у Валенсију и био је дочекан од стране новинара који су желели да сазнају његове прве утиске.

Доскорашњи играч Партизана ће тако играти први пут ван оквира Србије, наступаће у по многима најјачој лиги у Европи и имаће прилику да напредује и усавршава се. Потписао је уговор на две године уз једну годину опционо.

"Веома сам узбуђен што сам стигао у Валенсију. Посебна је ствар за мене што сам направио искорак у каријери. Ово је први пут да напуштам Србију. Играћу у великом клубу и у великом такмичењу какво је Евролига, али и Ендеса лига. Велики је изазов и не могу да дочекам да почне", рекао је Маринковић који је у авиону срео саиграча Мајка Тобија.

Разменили су утиске...

"Срео сам Тобија у авиону, поразговарали смо мало. Утисци су одлични. Знам и Абалдеа још када сам био на медицинским прегледима. Имам осећај да су сви спремни за старт веома захтевне сезоне".

Маринковић је истакао да је тимски циљ да Валенсија има што више победа, а да на личном плану жели да унапреди игру.

"Када је понуда Валенсије стигла нисам оклевао да је прихватим. То је велики клуб, са великом историјом. Бројни српски играчи су играли овде и рекли су ми да је ово добар корак за моју каријеру", рекао је Маринковић.

Дрес Валенсије су између осталог носили и Владимир Лучић, Вуле Авдаловић, Марко Мариновић, Немања Недовић, Марко Кешељ, Душко Савановић...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар