Тумба и Матијашевић на Острву: Лука се враћа!

Капитен Кристал Паласа послије годину дана ће се поново наћи на списку играча националног тима.

Фудбал 15.08.2019 | 18:27
Тумба и Матијашевић на Острву: Лука се враћа!
Осмјеси говоре више од ријечи!

Лука Миливојевић, који је од Мундијала у Русији 2018. био ван репрезентације Србије, вратиће се "под заставу" пред важну утакмицу квалификација за ЕУРО 2020, против Португала у Београду 7. септембра.

Нови селектор Љубиша Тумбаковић и спортски директор ФСС Владимир Матијашевић боравили су у радној посјети Енглеској, гдје су разговарали са српским асовима - Немањом Матићем, Миливојевићем и Александром Митровићем.

"Разговарали смо о окупљању које нас очекује у септембру. Селектор Тумбаковић је изнио своје планове и очекивања, ставили смо 'ад акта' неке ствари и идемо даље, тако да се надам да ће сви бити на окупу", поручио је Матијашевић.

Он се, ипак, посебно осврнуо на статус "везисте" и капитена Кристал Паласа, који је био у сукобу првенствено са смијењеним селектором Младеном Крстајићем.

"Причали смо наравно са Луком Миливојевићем. Он је расположен, а селектор Тумбаковић је инсистирао да гледамо у будућност и да направимо заједно добру атмосферу".

"Оптимисти смо пред меч са Португалом. Наши репрезентативци наступају у јаким лигама, добри су играчи, а ми треба да направимо добру групу, селектор и сви ми око њега, јер само тако можемо да остваримо добар резултат против Португала".

Матијашевић је истакао значај јединственог приступа предстојећим изазовима, јер послије јунског дебакла у Украјини (5:0) треба побољшати статус на табели, али и реноме "орлова".

"Морамо да приближимо публику репрезентацији, јер ово није клуб, него репрезентација свих нас. Треба да сви будемо као један, публика, новинари, играчи... Надам се да ће повратак играча утицати позитивно и да ће публика доћи да подржи репрезентацију. Увијек када смо имали резултат, то је било и због тога што смо имали публику уз нас".

Селектор Љубиша Тумбаковић пун је позитивних утисака...

"Један дио наших приоритета био је да разговарамо са свим играчима. И прича је била спонтана, ништа ми нисмо обећавали, ни од њих нешто тражили, једноставно смо разговарали. И добро је било. Погледали смо најприје утакмицу Кристал Палас - Евертон. Лука Миливојевић је, како би ми тренери рекли, 'газда' у екипи. Прилагодио је свој начин игре задацима које му тренер поставља. Био је врло убједљив... један од најбољих у својој екипи. Разговарали смо послије са Луком и Александром Митровићем, а сутрадан смо гледали меч Манчестер јунајтед - Челси и имали веома пријатан разговор и са Немањом Матићем".

Тумбаковић је навео да је већ ове недјеље у плану нова посјета, овог пута играчима Бундес лиге, а то су Мијат Гаћиновић, Филип Костић и Матија Настасић.

"Надам се једном коректном разговору, упознавању. До сада смо обавили разговоре са преко 30 играча, са некима смо се видјели у Београду и морам да кажем да су сви веома коректно прихватили разговор, све као увод у оних 10 дана заједничког боравка који нас очекује у септембру. Жеља нам је да, како се вријеме приближава, тај психолошки моменат подигнемо на резултатски, који треба да остваримо и морам да истакнем да сви играчи то лијепо прихватају", задовољан је селектор.

Осим поменутих 0:5, Србија је у Б групи под Крстајићевим вођством остварила два добра резултата - 1:1 против Португала у гостима и 4:1 против Литваније.

Украјина води на табели са 10 бодова из четири утакмице, а слиједе Луксембург 4 (4), Србија 4 (3), Португал 2 (2) и Литванија 1 (3).

"Орлови" ће у септембарском мини-циклусу гостовати у Луксембургу, три дана после дербија на стадиону "Рајко Митић".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар