''Имамо најмлађи тим у АБА 2 лиги!''

Клуб из Тузле добио је позивницу за учешће у Другој АБА лиги, у којој ће, од тимова из БиХ, наступати Широки Бријег и Спарс.

Кошарка 15.08.2019 | 19:24
''Имамо најмлађи тим у АБА 2 лиги!''
Кошаркаши ОКК Слобода данас почињу са припремама за нову сезону и наступ у АБА 2 лиги и домаћем првенству.

Тузлаци су до сада довели осам играча, недостаје им још један центар и надају се да ће имати довољно квалитетан ростер да испуне своја очекивања у два такмичења.

На данашњој конференцији за новинаре истакнуто је да је Градска управа Тузла дала велику подршку програмима клуба, тим више што се улазак у АБА 2 лигу догодио у години када РСД Слобода обиљежава 100. годишњицу оснивања и дјеловања.

''ОКК Слободи мјесто и јесте у АБА 2 лиги. У региону не постоји клуб с бољим условима и инфраструктуром и то су челници лиге препознали. Еуфорија у граду због свега је огромна'', рекао је тренер Јосип Панџа.

Слободиних осам појачања

Нови играчи у редовима ОКК Слобода за наредну сезону су: Џејмс Нелсон-Хенри, Амар Гегић, Сани Чампара, Дејан Јањић, Фахрудин Мањгафић, Милош Грубор, Јозеф Розга и Владимир Томашевић.

Нагласио је да је приликом комплетирања екипе намјера била да се окупи што млађи тим због два такмичења у којима ће учествовати, а што ће изискивати велике напоре и захтијевати што бржи опоравак играча.

''Имамо сигурно најмлађу екипу у АБА 2 лиги, међу којима и најмлађе плејмејкере. Требаће доста стрпљења јер ће бити доста осцилација. Тежићемо енергичној игри у високом интензитету, али сигуран сам у овај ростер. Треба нам још један играч, носећи на позицији пет. То ће бити довољно да можемо играти на два фронта'', рекао је тренер тузланског тима.

Подсјетио је да ће у сезони одиграти око 60 утакмица и мораће бити конкурентни осталим екипама.

''Покушаћемо да играмо тако да то буде екстремно борбена кошарка. Довољно смо храбри, можда луди, а можда паметни да уђемо са тако младом екипом у такмичење'', закључио је Панџа.

Тренинзи ће до 1. септембра бити затвореног типа. Прву припремну утакмицу Тузлаци ће одиграти крајем мјесеца и то против Игокее у Лакташима.

Било је говора и о томе да ће улазнице за наредну сезону бити диференциране, нешто скупље за АБА 2 лигу, а јефтиније за домаће првенство.

С тим у вези најављена је још једна конференција за новинаре на којој ће о цијенама и другим новитетима бити више говора. Циљ клуба је да на свакој утакмици ОКК Слобода буде око 4 000 гледалаца.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар