Графит о одливу радника: “Све је пукло, Госпе ми"

У центру Требиња, у насељу Брегови, написан је графит на коме „Томсон“ и „Баја“ разговарају о ситуацију са радном снагом на југу Херцеговине.

Република Српска 15.08.2019 | 14:37
Графит о одливу радника: “Све је пукло, Госпе ми"
У тексту стоји да „радника нема ни за лијека, од требињског насеља Хрупјела до мјеста Купари код Дубровника“. 

Аутори, вјероватно алудирају на стање овог љета, када је велики број Требињаца тражећи посао или више зараде отишао на рад у дубровачко приморје, а  требињски послодавци не могу да нађу адекватну радну снагу.

Помиње се и острво Госпа од Шкрпјела у Бококоторском заливу, да ли само због риме или због тога што су ранијих година Требињци сезонске послове обављали на црногорском приморју нисмо успјели сазнати.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

борац

15.08.2019 13:05

Освијестили се робови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасарс

15.08.2019 13:42

Ко желио мир, мир му био у кући!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Платите

15.08.2019 14:45

да цовјек мозе зивјети од плате и ја се врацам из аустрије да радим а ви сте мало полупали лонцице робове називате радном снагом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акробата

15.08.2019 16:01

не тумацис то за робове да ваља радници нису адекватно плацени немар дрзаве послодаваца политицара доводи до овога да људи радници иду среца по требињце па је дубровник близу куци су свако веце а ми из осталих крајева одлазимо у аустрију њемацку одлазе цијеле породице само ко има написе на куцу продаје се погубмо и залосно на ста је народ ради немара политицара доведен ту нема напредка ни краја

Name

...

15.08.2019 16:48

Одоше људи зарадити плату, шта би друго. Срамота да се осуђује.

Name

@Роки

16.08.2019 05:14

Чуј власт апелује на повећању плата али то се требало десити давно. Да је више фабрика у РС било саме би плате скочиле али дуго су се малобројни послодавци прсили тиме да радника има толико који траже посао да и те јадне плате многи желе , тако су раднике уцјењивали и држали као робове. Драго ми је што сви одоше . А у влади тражили чистачице а јавило се 3х више па и факултетски образованих , и то владајућом режиму требало бити аларм за узбуну али није , е ово стање са несташицом радника су сами створили, режим и послодавци као у Беми , Ћукић , сви трговачки ланци и сл. . Можеш како хоћеш али не можеш докле хоћеш .

ОДГОВОРИТЕ