Миомиров први Топ 10 скалп: Нисам имао шта да изгубим!

Млади српски тенисер поносан на игру какву је приказао против шестог играча света и то што је после највећег тријумфа у каријери на мастерсу у Синсинатију успео да обезбеди место међу 50 најбољих на АТП листи.

Тенис 15.08.2019 | 14:58
Миомиров први Топ 10 скалп: Нисам имао шта да изгубим!
Миомир Кецмановић забележио је победу каријере!

У другом колу мастерса у Синсинатију славио је против фаворизованог Александера Зверева, шестог играча света, у три сета – 6:7, 6:2, 6:4.

Кецмановић је тако уписао први тријумф против играча из Топ 10 на АТП листи.

"Много ми значи ова победа, јер сам захваљујући њој ушао међу 50 најбољих на свету. То је заиста посебан тренутак", навео је Миомир после тријумфа.

"Драго ми је што сам успео да играм на начин на који сам желео. Много сам радио, вредно тренирао и када видите да се ствари померају на боље, задовољни сте. Нисам имао шта да изгубим у овом мечу, играо сам растерећено, покушао да пружим максимум, а на руку ми је ишло то што Сашу дефинитивно није служио сервис. Ја сам само покушавао да останем миран и да користим своје шансе и то ми је и пошло за руком", напоменуо је 19-годишњи српски тенисер.



Миомир Кецмановић тек је четврти играч од 1990. године који је из квалификација стигао до осмине финала неког мастерса. Пре њега то су урадили Шпанац Пабло Карењо Буста, Јапанац Јошихито Нишиока и Рус Андреј Рубљев

Кецмановића, који је на мастерсу у Индијан Велсу догурао најдаље - до четвртфинала, у трећој рунди очекује 11. играч света, Роберто Баутиста Ахут, који је прошлог месеца на Вимблдону играо први пут полуфинале гренд слема.

Шпанац је победио Френсиса Тијафоа у три сета - 6:3, 3:6, 6:1.

Дуел Кецмановића и Баутисте Ахута на програму је вечерас од 20.30 часова по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар