Шок у Синсинатију: Испали Вавринка, Кирјос и Циципас!

Велико изненађење имали смо у шеснаестини финала АТП турнира у Синсинатију пошто су учешће завршили Стефанос Циципас и Стен Вавринка.  Хачанов избацио нервозног Кирјоса.  Карен Хачанов и Ник Кирјос састали су се у шеснаестини финала АТП турнира у Синсинатију и руски тенисер је славио са 2-1 у сетовима.

Тенис 15.08.2019 | 12:26
Шок у Синсинатију: Испали Вавринка, Кирјос и Циципас!
Стефанос Циципас је као фаворит ушао у дуел са Јаном Ленардом Штруфом и одмах први гем добио на свом сервису, па смо имали наредних неколико егал гемова, да би Штруф направио брејк и повео са 4:3.

Успео је да потврди брејк, да би Циципас смањио на 5:4, па је онда Јан Ленард Штруф на свом сервису освојио први сет. У другом, грчки тенисер је био доста озбиљнији и дуел је био толико напет да је отишао у тај-брејк.

Иако је Циципас у тај-брејку водио са 3:0 имао је доста потешкоћа да сломи Штруфа и на крају је успео и изједначио, да би нас нова драма дочекала у трећем сету.

Поново се отишло у тај-брејк, само овога пута гледали смо нешто већу драму и Штруф је испустио чак три меч лопте, да би четврту искористио и пласирао се у осмину финала Синсинатија.

Стен Вавринка је глатко изгубио од Андреја Рублева са 2-0 у сетовима, после борбе која је трајала сат времена и 25 минута.

После шест одиграних гемова, Рублев је успео да намучи Вавринку и "отме" брејк како би повео са 4:3, и без већих проблема два гема касније освојио први сет.

У другом, одигран је исти број гемова, али је Рублев велики посао направио већ на старту меча, пошто је у трећем гему направио први брејк да би у шестом спасао чак три брејк лопте и када је на семафору писало 1-0, 4:2, може се рећи да је меч већ био решен.

Последњи гем, Рублев је освојио без изгубљеног поена и пласирао се у осмину финала турнира серије 1000, где ће играти против Роџера Федерера, а Јан Ленард Штруф иде на Данила Медведева.

Хачанов избацио нервозног Кирјоса. Карен Хачанов и Ник Кирјос састали су се у шеснаестини финала АТП турнира у Синсинатију и руски тенисер је славио са 2-1 у сетовима.

Меч је трајао добрих два сата и 17 минута, а Кирјос је освојио први сет после великог преокрета, пошто је врло дуго био у заостатку, чак је дозволио и брејк у шестом гему, али га је вратио већ у деветом.

После је меч ушао у тај брејк из ког је контроверзни Аустралијанац изашао као победник, али се такође и пожалио на болове у нози и напоменуо да би предао меч да није већ добио први сет.

У другом сету смо видели велику борбу и прави тениски маратон у деветом гему у ком је Ник Кирјос успео да одбрани чак три брејк лопте и да присвоји тај гем, али при предности од 6:5 није успео да сломи Хачанова па се поново отишло у тај-брејк и Рус је изједначио.

Трећи сет је прошао у потпуној доминацији Карена Хачанова, направио је два брејка и са 6:2 успео да тријумфује у овом мечу и пласира се у осмину финала на Синсинатију.

Кирјос се током читавог меча свађао са судијом, чак је сломио два рекета и на крају није желео ни да се поздрави са њим.

Хачанова тамо чека Лука Пуј, а победник тог дуела ће се у четвртфиналу састати са бољим из меча између Новака Ђоковића и Пабла Карења Бусте.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар