Огољена трговина надлежностима и институцијама РС

- Ако се формира власт и СНСД добије министарске и директорске позиције, од враћања пренесених надлежности нема ништа, јер Додика Република Српска и њен положај не занима, важна је власт, функције и могућност пљачке!?

Република Српска 14.08.2019 | 22:00
Огољена трговина надлежностима и институцијама РС
- Ако СНСД не буде имао министре у Савјету министара БиХ и не буде дио власти у заједничким институцијама Босне и Херцеговине покренућемо процес повратка надлежности Републике Српске, које су од Дејтона одузете ентитетима и пренесене на ниво заједничких институција, поручио је Милорад Додик, показујући још једном огромну жељу да по сваку цијену, па и дизања тензија и стварања хаоса, докопа власти у Сарајеву.

Ако се формира власт и СНСД добије министарске и директорске позиције, од враћања пренесених надлежности нема ништа, јер Додика Република Српска и њен положај не занима, важна је власт, функције и могућност пљачке!?




Аналогија и порука коју је Додик послао је јасна.

Република Српска, њене институције и надлежности су предмет политичке трговине и однос према њима зависи од интереса "лажног оца нације". Додик никада не би гласао да се укидају институције које је стварао и за чије је успостављање гласао, попут СИПЕ, Суда и Тужилаштва БиХ, али му лапрдање и галама добро дође да покуша скренути пажњу јавности са издаје уз помоћ режимских медија.

Да му је искрено стало до враћања одузетих надлежности и јачања институцијалних капацитета и положаја Српске, Додик би предано радио у том циљу, окупио све парламентарне странке и лидере, направио план како без пуно помпе мудрим потезима да се врате уставне дејтонске надлежности или ојачају постојеће институције, а не би са њима трговао или их систематски са намјером уништавао недостојним партијским апаратчицима, марионетама, неспособним и нешколованим кадровима.



Додиков иступ и пријетње блокадама су неискрене, свако зна да се ради о блефирању и настојањима да пријетњема и уцјенама приволи партнере, Човића и Бакира, да му дају дио власти.

Додик је и раније слично  пријетио и блефирао, испољавао ћорке, понижавао Народну скупштину РС и остале институције тјерајући своје марионете да усвајају резолуције, закључке и референдуме, да би од свега врло брзо и лако одустао при најмањем завртању ушију од својих покровитеља из међународне заједнице и утицајних амбасадора.

Од тензија и радикалних потеза нема ништа, али је важно да је Додик јавно признао какав однос има према институцијама и надлежностима Српске, које су за њега прћија и предмет трговине, и да је спреман све њих продати и урушити, као што је то и раније много пута урадио, ако ће тако сачувати своју главу и имати лични интерес.

Нажалост све је на продају и они неће стати док све не униште, ако се народ не супростави самоуништењу!

хттпс://небојсавукановиц.инфо/

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Директ

14.08.2019 21:12

Додику одговарају дрзавне институције само кад је он ту, а кад није, Сарајево му је мрско, а српски представници у дрзавним институцијама су за њега Бакировци. Ко је сад Бакировац, ха Миле?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.08.2019 05:08

Сви су Бакировци. Зависно од броја фотеља!

Name

Вјецити опозиционар

15.08.2019 19:51

Додик је изетбеговицевац, он је у рату са алијом изетбеговиц стварао владу БиХ, баш онда када је српски народ крварио и стварао Републику Српску. Толико о србину додику.

ОДГОВОРИТЕ