ЛЕ: Партизан - тим за Малатију...

Напредак отклонио све дилеме, Остојић игра, Асано од првог минута! На левом беку почиње Слободан Урошевић. . .

Фудбал 14.08.2019 | 23:45
ЛЕ: Партизан - тим за Малатију...
Ротирао је Саво Милошевић екипу за Младост, покушавајући да појединце одмори за реванш са Малатијом. И добио је јасан одговор на све дилеме које је могао да има: Партизан, за сада бар, просто нема играчки кадар довољно дубок за експерименте. Стога ће црно-бели у четвртак у Турској запуцати из најјачег што имају.

Конкретно, на терен у Малатији истрчаће тим који је почео друго полувреме у првом мечу у Београду. Што ће рећи да је једина разлика та што ће на левом крилу уместо младог Филипа Стевановића започети Такума Асано, који је за ових недељу дана сакупио и неколико тренинга са екипом, подигао физичку спрему и уверио стручни штаб да је кадар да изгура свих 90 минута.

То се уосталом и очекивало. Штавише, једина дилема пред реванш била је она у вези са стањем Бојана Остојића, који је у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе доживео повреду примицача. Није то озбиљна повреда, али јесте довољна да донесе неизвесност у црно-бели тим. Истина, Остојић синоћ није одрадио пун тренинг са екипом, али само зато да би се приштедео и био сасвим спреман за саму утакмицу. Велика ствар за Партизан, пошто се у првенственом мечу са Напретком јасно видело колико искусни штопер значи и Страхињи Павловићу.

У Крушевцу је шкрипало и у вези, и дефанзивно и офанзивно, па је сасвим логично што ће се сада у тим вратити и Александар Шћекић да у тандему са Сашом Здјеларом успори противничке налете већ на средини терена, те Сејдуба Сума, реално једини Патизанов фудбалер са осећајем за организацију игре из улоге плејмејмејкера.

Немања Милетић ће на десног бека, ту није било никаквог спора, док је према последњим информацијама Слободан Урошевић добио предност у односу на Рајка Брежанчића на левој страни. Владимир Стојковић, Зоран Тошић и Умар Садик нису ни били спорни.

Дакле, ако не буде неких принудних измена у последњем тенутку, меч у Малатији Партизан ће почети у саставу: Стојковић – Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Шћекић, Здјелар – Тошић, Сума, Асано – Садик. У другом полувремену београдског сусрета тај је тим показао да је бољи од Турака.

Сад га додуше чека тежи посао, Малатија је имала седам дана више да подигне физичку форму, видело се у Хумској да нису још “у пику“, имаће и подршку домаће публике, а приде метеоролози за сутра најављују 39 степени Целзијуса. Међутим, Партизан има 3:1 из првог меча и објективно – квалитет на својој страни. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар