Динамо и Звезда у истој групи ЛШ?!

Да, могуће је: Динамо у трећем шеширу, може да нападне и Звезду! На Максимиру чекају само још једно изненађење. . .

Фудбал 14.08.2019 | 23:15
Динамо и Звезда у истој групи ЛШ?!
Загребачки Динамо демолирао је шампиона Мађарске Ференцварош у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона (4:0), и тако дошао на корак од пласмана у елитно такмичење. Модри ће у плеј-офу играти са прваком Норвешке Розенборгом и сигурно имају статус фаворита за пролаз даље.

Међутим, ту није крај одличним вестима за тим Ненада Бјелице. Због „смрти фаворита“ у треће колу, Динамо има сјајну шансу да, ако елиминише Розенборг, буде у трећем шеширу за Лигу шампиона. Они би на на тај начин избегли Интер, Валенсију и Бајер из Леверкузена.

Испадање кијевског Динама, Порта, Базела, Копенхагена и Селтика, омогућило је Динамо да чека само једно изненађење у плеј-офу. Ево у чему је „квака“.

Од до сада познатих учесника Лиге шампиона, загребачки клуб има бољи коефицијент (29.500) од њих шест. Обзиром да од преосталих пет парова плеј офа један чине Јанг Бојс и Црвена звезде, и да су оба тима слабије рангирана од Динама, то значи да значи да у преостала четири пара треба да изгуби један фаворит како би Динамо избегао последњои шешир.

У плеј офсу се састају АПОЕЛ – Ајакс, Клуж – Славија Праг, ЛАСК – Клуб Бриж, и Олимпијакос – Краснодар. У Максимиру ће се навијати за шампионе Кипра и Румуније, те ЛАСК и Краснодар.

Теоретски то значи да би Динамо и Црвена звезда могли да се састану у групној фази.

Извор: моззартспрт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дарwилл

15.08.2019 08:05

Ако се то деси, након те двије утакмице и једни и други ће играти европске утакмице једно три године пред празним трибинама, ако их уопште буду и играли. Да,и УЕФА ће профитирати јер ће ови бити дебело новчано кажњени. Када се све сабере можда им и "намјесте" да буду заједно у групи. УЕФИ неби било први пут да намјешта жријеб. Топле и хладне куглице су одано у употреби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мароја

15.08.2019 13:30

То се неће и не може догодити да су та два клуба у истој скупини,и не пишите будалаштине.