КИН: Кошмар Душка Тошића!

Два пенала, црвени и дебакл Пиксијевог Гуангџоуа! Из других мечева бележимо Арнаутовићеву стрелу.

Фудбал 14.08.2019 | 17:37
КИН: Кошмар Душка Тошића!
Надао се Драган Стојковић Пикси да ће мегдан са Шенженом бити идеална прилика да се прекине црна серија без победе. Његов Гуанџоу Р&Ф је у последња два кола играо добро, узео по бод Шангај СИПГ-у и Ђенгсуу, тимовима из врха табеле. Шенжен је до овог кола био у зони испадања. Међутим, сад је изашао из њег, пошто је Пиксијев тим доживео бродолом у заосталој утакмици 22. кола кинеске Суперлиге – 0:4!

Није ту сам Пикси највећи кривац. Његови играчи су били потпуно деконцетрисани, мучили су се у дуелима са снажним Џоном Меријем, некадашњим нападачем Војводине. Тако деконцетрисани успели су да скриве чак три пенала?! Нажалост, два су била последица закаснелих прекршаја Душана Тошића.

Први чист као суза, није се бунио ни бивши штопер Црвене звезде. Али овај други... Рвали су се Тошић и Мери, Камерунац је пао, а аустралијски судија Метју Конџер не само да је показао на белу тачку, но је Тошићузбог приговора показао један, па и други жути картон и оставио Гванџоу да се брани са деветорицом, јер је крајем првог полувремена искључио још једног Гвангџоувог играча. Скроман утисак, претерао је Аустралијанац барем што се тиче тог другог картона за Тошића.  Како било, тако осакаћени, Пиксијеви пулени једноставно нису могли ништа.



Што се тиче преостала два меча, Хебеи је на гостовању код Пекинг Женхеа славио са 2:1, док је Шангај СИПГ декласирао Тијанђин Теду са 5:1 уз еврогол Марка Арнаутовића. Због оваквих голова су га и довели из Вест Хема за 25.000.000 евра.

КИНА 1 – ОДЛОЖЕНЕ УТАКМИЦЕ 22. КОЛА

Среда

Шангај СИПГ - Тијанђин Теда 5:1 (1:1)
/Венђун 10, Арнаутовић 48, Шенглонг 71, Хујкаг 85, Ахмедов 90 – Вагнер 18/

Пекинг Женхе - Хебеи 1:2 (1:1)
/Фернандез 28 – Лавеци 33пен, Суешенг 79/

Шенжен - Гуангџоу Р&Ф 4:0 (1:0)
/Соуса 45пен, 94, Мари 54пен, Чао 90/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар