Прича: Црвена звезда - то је тим!

Милуновић и Јованчић због суспензија неће моћи да играју у Берну, али да ли ће то заиста бити проблем за црвено-беле идуће среде?

Фудбал 14.08.2019 | 23:00
Прича: Црвена звезда - то је тим!
На повреде фудбалера Црвене звезде надовезале су се суспензије.

Два жута картона и искључење у Копенхагену онемогућили су Немањи Милуновићу да наступи идуће среде против Јанг Бојса, а у Швајцарску неће путовати и Душан Јованчић, који је добио трећу јавну опомену у текућим квалификацијама, па ће морати на хлађење.

Уз то, велико је питање хоће ли Милан Павков, Мохамед Ел Фарду Бен и Срђан Бабић бити спремни за дуел(е) са Швајцарцима, док је Бранко Јовичић од раније повређен.

Утакмица у Данској је, међутим, још једном од доласка Владана Милојевића на клупу Црвене звезде показала да му није много битно које играче има на располагању све док га они слушају  и испуњавају његове замисли на терену.

Готово од самог почетка свог мандата на "Маракани", Милојевић се сусреће са повредама фудбалера. Бранко Јовичић је пре два лета брзо наговестио да ће бити одлично појачање, али је затим морао да пропусти завршне борбе похода на пласман у Лигу Европе.

Слично је било са Николом Стојиљковићем годину дана касније, када је пројектован као неко ко би могао да уведе екипу у Лигу шампиона, али је у његовом случају повреда широм отворила врата Милану Павкову и омогућила му да се вине у висине.

Нису, ипак, само здравствени проблеми нешто што је одређене играче спутало да постану стандардни у Звезди под командом Владана Милојевића. Лоренцо Ебисилио и Жонатан Кафунеспорно имају таленат за место у много богатијем клубу од београдског, али изгледа не и радне навике какве Милојевић захтева.

Тренер црвено-белих је неко ко верује у дисциплину, концентрацију, сигурност, ратнички дух својих играча и зато од њих и захтева да максимално озбиљно делују на терену.

Овај пут, улогу хероја из сенке покупио је Радован Панков - беспрекоран у одбрани од уласка у 58. минуту и одлучан да изведе два пенала у тренуцима када се питање победника "ломи". Не сме се занемарити и улазак Жандера који је сјајно одменио Милана Родића током другог полувремена, као и клизећи старт Вељка Симића, којим је у првом продужетку спречио "већ виђен" гол Копенхагена.

Модеран фудбал и подразумева то да тимови више не зависе искључиво од квалитета појединаца, већ су сви играчи спремни и обучени да играју на више места.

Да би све то било спроведено у дело, потребно је да у екипи влада добра атмосфера и заједништво, а после јавних критика уочи новог квалификационог циклуса - да се поједини играчи у финишу прошле сезоне нису понашали професионално - делује је да је Милојевић успео поново да пронађе хемију у тиму.

Баш у Копенхагену могли смо да видимо неколико повода за такав закључак:

Када је Борјан после искључења Милуновића самоиницијативно окупио играче и одржао кратак говор. 

Када је Боаћи узео Борјана за руке да се заједно помоле пред почетак пенал-серије.

Када су саиграчи прилазили да братски пруже моралну подршку онима који су промашили пенал.

Када је Марин мало капитенски, а мало више заиста верујући најавио пролаз одмах после прве утакмице, иако је 1:1 више одговарало Копенхагену.

Црвена звезда поново делује као ТИМ, а то је њено најјаче оружје. 

И зато, без обзира на састав против Јанг Бојса, на "Маракани" имају право да верују у други узастопни пласман у Лигу шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар