Новак: Био сам нервозан на старту!

Дуго нисам играо. . .  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успешно је пребродио прву препреку на Мастерсу у Синсинатију.

Тенис 14.08.2019 | 14:01
Новак: Био сам нервозан на старту!
На турниру на којем брани трофеј, Ђоковић је био бољи од Американца Сема Кверија, 7:5, 6:1.

Био је то меч у којем је Ђоковић имао нешто нервознији почетак, Американац је уз брејк повео са 3:1, али шампион Вимблдона је играо све боље како је меч одмицао и на крају уписао 862. победу у каријери.

"Направио сам три дупле сервис грешке у гему на старту, био сам баш нервозан. Срећан сам што сам успео да прођем даље. Не ради се о томе што сам бранилац трофеја овде, мислим да то није имало толико утицаја на меч, у позитивном или негативном смислу. Једноставно, био сам узбуђен због повратка на терен, прошло је баш доста од тог финала Вимблдона", признао је Новак.

Прошло је тачно месец дана од тог тријумфа над Федерером. Роџера су недавно питали како се носио са тиме после свега, а и Новак је имао своје виђење целе ситуације.

"Био је то један од оних епских мечева и вероватно један од најзахтевнијих у менталном смислу. Требало ми је времена да после свега напуним батерије, посебно ментално. Што се тиче тела, све је у реду", додао је Новак.

Током година каже да је научио како да се носи са успехом, али и неуспесима.

"Спорт и тенис вам омогућују да јачате карактер кроз победе и поразе. Када победите, све се брзо заборави, када изгубите меч, он остаје дуже у важој глави и ту се види какав сте човек и спортиста. Све је у томе како ћете превазићи кризу и како ћете после свега изаћи емотивно и психички јачи. Спорт вам пружа те неопходне животне лекције, све то се деси током амо једном тениског меча", каже светски број један.

Једна од ствари за које каже да му се допадају у тенису у САД је како је то организовано на универзитетима.

"Оно што ми се допада у том систему у САД је да се увек осећате као да сте део тима, било да победите или изгубите. Имам тај утисак да је на плећима младих играча велики притисак, да морају да освоје Гренд слем или буду у Топ 10. Треба спустити критеријуме и имати више разумевања за младе спортисте. Ако не успете да дођете до врха у вашем спорту, то није крај света, можете успети у нечему другом", закључио је Ђоковић.

Новак ће у трећем колу у Синсинатију играти са Шпанцем Паблом Карењом Бустом који је у три сета победио Џона Изнера, 6:4, 6:7 (1), 7:6 (6).

Играли су два пута до сада, и то на шљаци у Монте Карлу 2014. и 2017. Српски тенисер је добио оба меча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар