Бескућник постао милионер, сада помаже другима

Иако звучи филмски и нестварно, прича о младићу Херију Сандерсу из Аустралије и те како је стварна. Такође је и пример како у животу ствари могу да се промене на добро.

Занимљивости 14.08.2019 | 09:40
Бескућник постао милионер, сада помаже другима
Хери Сандерс је са 17 година постао бескућник, да би недуго затим "стао на ноге" и постао милионер.

Овај младић из Мелбурна је оснивач и власник компаније "Студиохаwк", чија вредност је процењена на 1,5 милиона аустралијских долара.

Хери жели да помогне људима који су у сличној ситуацији у којој се он налазио, а за пут до успеха истиче пет ствари међу којима су спавање и неношење одела, пише ЛадБибле.

"Најважније је да обучете оно што ће истаћи вашу личност. Никада не носим одела. Када имам састанак или када сам у канцеларији цео дан, носим оно што волим и у чему се осећам пријатно", рекао је Сандерс.

Он сматра да је погрешно да један 21-годишњак, мислећи на себе, носи скупа одела јер то одаје погрешан утисак и шаље погрешну поруку другим људима.

"Многи мисле да је неопходно радити целу ноћ да би се постигао успех. Не можете се одрећи сна због посла. Ја увек спавам осам сати или више како бих могао да дам све од себе", рекао је он.

Дао је све од себе и постао оно о чему многи од нас сањају. Али његов пут од бескућника до милионера није био нимало лак.

Током живота на улици спавао је и боравио свуда, али му је прва ноћ била најгора.

"Нисам знао где да идем и шта да радим. Провео сам неколико ноћи испод моста. Ужасно сам се осећао при помисли да од неког треба да тражим помоћ. Било је много проблема, али сам се трудио да себи обезбедим храну", рекао је Хери.

Иако је то био најтежи период у његовом животу, каже да је из њега доста тога научио.

"Било је много лоших момената у том периоду мог живота, али ме је искуство бескућника натерало да сазрим и научим важне животне лекције", истакао је Сандерс и додао да без тог искуства не би био оно што је сада.

Био је упоран у намери да направи успех, што је и урадио. Створио је компанију која се бави оптимизацијом претраживања страница на интернету у циљу да оне буду што видљивије корисницима, а пословање је проширио и у Лондону.

Хери је за крај истакао пет ствари које сматра кључним за успех:

1. Облачите и носите оно што волите.

2. Спавајте најмање осам сати.

3. Што више читајте о стварима које волите.

4. Будите штедљиви. Мање трошите новац када сте у прилици да то урадите.

5. Пронађите сврху свог постојања. Ако само тражите новац, онда вероватно нећете успети.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хехе

14.08.2019 13:02

Наврати мало до БИХ...

ОДГОВОРИТЕ