Прочитајте осам теорија завјере Доналда Трампа

Мада је Доналд Трамп и прије самог предсједничког мандата био склон пропагирању различитих теорија завјере, овај несвакидашњи хоби некадашњег америчког бизнисмена добио је на нарочито на значају након што је постао предсједник најмоћније земље на свијету. Велику помоћ при томе му пружа Твитер, гдје заједно са 63 милиона сљедбеника свакодневно дијели крајње дискутабилне садржаје.  

Свијет 14.08.2019 | 07:54
Прочитајте осам теорија завјере Доналда Трампа
Тако је, актуелни амерички предсједник, у суботу поновио тврдње о наводној умијешаности породице Клинтон у самоубиство милионера оптуженог за педофилију, Џефрија Епстајна. Наиме, он је ретвитовао спорни твит који је гласио: “Убио се и поред 24- часовног праћења? Како да не! Џефри Епстајн је имао информације о Билу Клинтону, а сада је мртав. Видим да неки на Твитеру приписују Трампу овај случај, али сви знамо ко је то урадио! Ретвтитујте ово ако се слажете, написао је дотични корисник на популарној друштвеној мрежи.

У наставку слиједи неколико омиљених теорија завјера Доналда Трампа:

Обама није рођен у Сједињеним Америчким Државама

Доналд Трамп је 2012. године био најгласнији у покушајима да дискредитује Обамину кандидатуру тврдњом да није рођен у Америци. Ишао је толико далеко да се чак усудио да изјави да приватни истражитељи испитују Обамино поријекло и да ће истина наводно изаћи на видјело. То се, наравно, није десило.

Вјетрењаче изазивају канцер

Предсједник Трамп је почетком ове године тврдио да вјетрењаче смањују продају некретнина за 75 одсто, а да бука коју производе изазива канцер. Чак се потрудио да том приликом опонаша звук турбина, како би, чини се, дјеловао убједљивије.

Муслимани су се радовали док су се Куле близнакиње рушиле
 
Ову тврдњу је Трамп лансирао током предизборне кампање 2015. године. Тада је рекао да је, док је посматрао рушење Кула, примјетио да више хиљада људи поздравља тај догађај. Онда је тврдио да су то били Арапи који живе у Њу Џерзију. 

Климатске промјене нису стварне

Ово је његова можда најопаснија тврдња, поготово у контексту тренутног глобалног загријевања. Наиме, Трамп је више пута изјављивао да су климатске промјене превара и да су их изазвали Кинези:

– Кина не чини ништа да спријечи климатске промјене. Они спаљују све што се спалити може, – рекао је он 2016. године.

Иако је наука доказала постојање глобалног загријевања, Трамп и даље остаје при своме.

Вакцине изазивају аутизам

Доналд Трамп је више пута истицао да вакцине изазивају аутизам, чак је једном приликом и твитовао о томе:

– Здраво, младо дијете оде код љекара и прими много вакцина. Одједном почне да се мијења и не осјећа се добро – то је АУТИЗАМ – навео је својевремено амерички предсједник.

3.000 људи није страдало од урагана “Марија”

Трамп је 2017. године изјавио да су демократе намјерно повећале број погинулих од урагана који је погодио Порторико, те да је у тренутку када је он напустио острво било између 6 и 18 погинулих.

– У међувремену се број повећавао, али то ипак није било у толикој мјери – остао је досљедан амерички предсједник.

Намјештање избора 2016. године

Иако је побиједио на изборима 2016. године, Трамп није био задовољан зато што је имао мање гласова грађана од Хилари Клинтон. Тада је лансирао податак да је 3 до 5 милиона људи гласало илегално, и да би у нормалним околностима однио сигурну побједу.

Руско мијешање у америчке изборе

У извјештају америчких обавјештајних агенција из 2017. године, стоји да постоје докази о мијешању Русије у изборе који су се одиграли годину раније. Иако је касније признао да је можда и било уплитања Руса, супротставио се сопственој држави тврдивши да је Русија заправо била против њега.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Имамо ми нашег кловна

14.08.2019 06:48

Довољна је нама ова наша несрећа од Баје! Какве он теорије просипа, а Срби све то попасу! И то једну исту фору по неколико пута им продаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОШТЕНО

14.08.2019 08:00

Овакав ТРАМП ЈЕ мала маца за спирица тек кад он пусти своје завере види се права заврзламе од теорије завере.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јк

14.08.2019 08:03

Соу за сироке масе, Трамп изиграва спаситеља, а у истом колу са Обамом, Клинтоновим,Епстеин итд ист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЈК

14.08.2019 09:02

то је исто каи да си рекао да су Путин и Поросенко у истом колу. Данас су информације доступне свакоме. Срамота је бити необразован.

Name

др

14.08.2019 20:43

ТО ЈЕ ИСТИНА. ТРАМП ЈЕ УПРАВУ. НАСИ СРБИ ОДАВНО ЗНАЈУ СТА РАДИ У СВИЈЕТУ БАС КАТАСТРОФА.

ОДГОВОРИТЕ