Синсинати: Ђоковић појачао када треба и савладао Кверија!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић се пласирао у треће коло турнира у Синсинатију победом над Семом Кверијем, 7:5, 6:1.  Новак у форми и после месец дана, кренуо ка Кирјосу! Пауза од Вимблдона није значајније утицала на форму Новака Ђоковића пошто је без већих проблема савладао "домаћег" тенисера Сема Кверија на почетку турнира у Синсинатију.

Тенис 14.08.2019 | 01:00
Синсинати: Ђоковић појачао када треба и савладао Кверија!
Српски играч се појавио на терену први пут од спектакуларног финала Вимблдона у ком је савладао Роџера Федерера.

Негде је било и очекивано да ће Ђоковићу бити неопходно одређено време да се навикне на такмичарски меч, па је и сам старт дуела протекао у споријем ритму.

Квери, који је на турнир стигао на позив организатора, покушао је да на почетку меча наметне свој ритам и да поремети намере Ђоковића.

То се и догодило, али пре свега захваљујући лошим сервисима српског тенисера у првом гему, због чега је амерички играч успео да оствари брејк.

У шестом гему је Ђоковић појачао ритам, стигао до две брејк шансе и вратио меч на почетак.

Све до 12. гема су тенисери одржавали свој сервис, али је у том периоду првог сета Ђоковић натерао противника на грешке и повео са 1:0.

И други сет је почео у ритму сличном првом, у прва два Ђоковићева сервис-гема Квери је имао по две брејк прилике, али му српски играч није дозволио да их искористи.

У четвртом гему је меч преломљен, Ђоковић је освојио сервис гем Кверија и повео са 3:1, а затим је освојио и наредна три гема и завршио меч за 79 минута.

Новак је одлично сервирао, забележио је 15 директних поена из почетног ударца, али је имао и пет двоструких грешака.

У трећем колу ће се састати са победником дуела између Џона Изнера и Карлоса Карењо-Бусте.

Без већих проблема - Новак је у 3. колу Синсинатија!

Најбољи тенисер света изашао је на терен први пут после месец дана, и чудесне победе над Роџером Федерером у финалу Вимблдона после преокрета у пет сетова, а "изазивач" Сем Квери одолевао је само у првом сету.

Домаћи тенисер није имао шансе у наставку, па је Ђоковић играо колико је било довољно за пролазак у наредну рунду турнира - 2:0 (7:5, 6:1).

Очекивано, било је малих осцилација у првом сету, ипак се после неког времена вратио на бето. Успешно је надокнадио брејк минуса, у другом сету је потпуно доминирао, па је дуел потрајао свега сат времена и 19 минута.

Наредни ривал биће му победник меча Пабло Карењо Буста (Шпанија) - Џон Изнер (САД), а потом би могао да се сусретне са Ником Кирјосом (Аустралија).

Позната је њихова "историја", а занимљиво је да Кирјос има бољи скор, па ћемо видети да ли ће се овога пута сусрести са Ђоковићем или ће поново испасти пре међусобног окршаја.

Мастерс у Синсинатију игра се за наградни фонд од 6.056.280 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар