Хорор: На Хвару се отровали туристи, има и дјеце

Људи који су се наводно отровали током љетовања у Хрватској су из италијанског места Сант'Агата ди Милитело на Сицилији, а мушкарац који је преминуо је Еуђенио Винци, 57-годишњи менаџер.

 

Регион 13.08.2019 | 22:17
Хорор: На Хвару се отровали туристи, има и дјеце
Он је са породицом био на одмору у Хрватској. Винци је од 2013. директор друштва које управља националним ланцем дисконтних продавница. Пре тога управљао је компанијом специјализованом за обновљиве изворе енергије, а током 90-их година прошлог века је био генерални директор фирме која је производила легендарне италијанске траперице Поп 84, познате у то вријеме и у региону.

Са њим на броду је био и бивши сенатор Бруно Манкузо, садашњи градоначелник Сант'Агата ди Милитело, града који се налази у близини Месине.

- Након јела сви смо се осјећали лоше, можда од плина на броду или тровања храном. Не знамо шта се догодило, само нам је одједном свима било лоше. Неки од нас су се убрзо опоравили, но, на жалост, мој пријатељ Еуђенио је изгубио свијест и ударио главом. Двоје дјеце је, такође, у врло тешком стању, у болници су и надамо се да ће се опоравити и да ће узрок тровања бити утврђен након обдукције. Збуњени смо, заједно смо требали да проведемо одмор који се претворио у трагедију - казао је италијанским новинарима Манкузо.

ПУ сплитско-далматинска данас око 10.10 часова је добила информацију да је капетан најавио упловљавање у хрватску луку брода на ком је пронађен мртав мушкарац.

На истом су броду су биле и друге особе које су због лошег здравственог стања хитно хеликоптерима пребачене у сплитску болницу. Дакле, осим Манкузија у сплитски КБЦ су примљене још двије одрасле особе и двоје деце, дјечак од пет и девојчица од 14 година. Три одрасле особе које су примљене у болницу су стабилно, док су симптоми код двоје мале дјеце тежи и они се налазе на интензивној њези. Од троје одраслих особа, једна жена ће бити задржана на лијечењу.

- Ради се о уносу токсина у организам, да ли преко уста или дисањем, тешко ми је рећи. Обрада је у току, која иде у два смера - инфективна, на вирусе и бактерије и токсиколошка анализа крвних узорака. Основни налази су у границама нормале, за коначне треба сачекати пар сати да би се видело да ли су позитивни на вирусе, те до вечерас за токсиколошке налазе. Јавности ћемо их презентовати сутра ујутру. То је о ових троје који су код нас. Налази ово двоје дјеце на Фирулама су лошији и они су на ЈИЛ-у Клинике за дјечје болести - изјавио је један од љекара који прате стање људи са брода.

(Блиц/Вечерњи лист)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А није Ц

14.08.2019 07:43

Ужас! Како људи за један тренутак изгубе све, изгубе живот. Трагедија. А и не чувамо се, та је оно што не знамо радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рондо

14.08.2019 08:33

прије да је од отровних гасова у броду него од хране

ОДГОВОРИТЕ