ЛШ: Спектакл у Кијеву – Бриж иде даље!

Бриж је у спектакуларном реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона успео да елиминише кијевски Динамо.  Бриж преживео луд финиш у Кијеву, Динамо дао три гола и испао! Белгијанци извукли 3:3 и прошли даље! Загрепчани силни у Будимпешти, још мало Олмове чаролије! Убедљивих 4:0 на реваншу са Ференцварошем!

Фудбал 13.08.2019 | 22:08
ЛШ: Спектакл у Кијеву – Бриж иде даље!
Меч је завршен резултатом 3:3.

Екипа из Белгије је у украјинску престоницу стигла са једним голом вишка из прве утакмице, али је двомеч враћен на нулу већ у шестом минуту.

Тада је Виталиј Бујалски искористио додавање Виталија Миколенка и затресао мрежу Брижа.

Бескрајно вредан погодак за Бриж у 38. минуту је постигао Симон Дели, после додавања из корнера, главом са неких десетак метара.

Наду Динаму да ће моћи да стигне до преокрета дао је Володимир Шепелев у 50. минуту, а потпуно лудило на терену је стартовало пола сата касније.

Најпре је Микита Бурда добио други жути картон у 82. минуту, да би му се Перси Тау реванширао свега два минута касније.

Наде Динама су пале у воду у 88. минуту, када је Руд Вормер изједначио на 2:2, међутим ствари је за Бриж закомпликовао Брандон Мешел, аутоголом у трећем минуту надокнаде.

Коначних 3:3 поставио је Лои Опенда два минута касније.

Претходно је Розенборг обезбедио пласман у плеј-оф, победивши Марибор на свом терену са 3:1.

Шансу да се пласира у Лигу шампиона имаће и АПОЕЛ, који је голом Уроша Матића успео да елиминише Карабаг.

Књишки пример о значању гола у гостима. После 1:0 у Белгији Клуб Бриж је знао да један погодак у Кијеву прави огромну разлику. И то сазнање је одредило ток реванш меча. Дао је Бриж тај један, чекао Динамо да крене грлом у јагоде и у лудој завршници извукао 3:3 за наставак такмичења у квалификацијама за Лигу шампиона.

Проблем Динама био је у глави. Само пет минута требало је Виталију Бујалском да анулира тај гол миниса из Брижа, али чим је дао тај један гол Динамо се можда и несвесно повукао у одбрану. А Клуб Бриж није тим против кога се може бранити 85 минута. Доказ већ у 38. минуту када је Симон Дели сјајно скочио после корнера са десне стране, мада је утисак и да је Денис Бојко могао боље да реагује.

Како било, био је то сигнал да Динамо крене агресивније у напад. Два гола су му била потребна и није се имало шта чекати. И мада је Владимир Шепелев већ после пет минтуа игре у другом полувремену донео Динаму тај први у наставку није ишло тако глатко.

Нервоза се све више осећала, па су крај меч и једни и други дочекали са десеторицом на терену, пошто су по два жута картона зарадили Микита Бурда у Динаму и Перси Тау у Брижу. Ништа то није променило на семафору. Белгијанци не само да су се одбранили, већ су преко Руда Вормера и дубоко у судијској надокнади Икома Луиса Опенде стигли до 3:3, па ће у плеј-офу на бољег из судара Базела и ЛАСК-а.

АПОЕЛ је дошао на две утакмице од повратка у Лигу шампиона после једне сезоне паузе.

Шампион Кипра је гостовао Карабагу након пораза на свом терену (1:2), али је успео да надокнади минус и да уђе у плеј-оф за улазак у најјаче такмичење.

Херој тог успеха Кипрана је Урош Матић, српски везиста и млађи брат Немање Матића, који је дао веома леп гол за одлучујућих 0:2, у 68. минуту.

Карабаг - АПОЕЛ 0:2 (0:1) /први меч 2:1/

Наредни ривал Кипранима биће победник двомеча Ајакс - Паок (резултат у Грчкој био је 2:2).

Неколико сати касније, пласман у другу рунду изборио је и Динамо Загреб - и то фуриозно!

Ференцварош - Динамо 0:4 (0:1)

Головима Аријана Адемија, Бруна Петковића, Данија Олма и Амера Гојака, шампион Хрватске је спектакуларно ушао у плеј-оф и заказао себи европску јесен, јер ће играти минимум у групној фази Лиге Европе.

Загрепчани силни у Будимпешти, још мало Олмове чаролије... Убедљивих 4:0 на реваншу са Ференцварошем!

Резултат из првог меча могао је само да завара. Ференцварош је на Максимиру извукао 1:1, али и тада се видело да је Динамо много бољи тим од шампиона Мађарске. У реваншу у Будимпешти то је и демонстрирао на делу уваливши Фрадију четири комада за сигуран пролаз до плеј-офа за пласман у Лигу шампиона где ће га сачекати Розенборг - 0:4 на Групама Арени.

И опет је Дани Олмо, момак који ће несумњиво постати најскупља продаја у Динамовој богатој историји продаја, показао да је заиста вансеријски играч какав се не среће често. Може мађарски фудбал да се дичи великим напретком, али оваквих зналаца у земљи наших северних комшија једноставно нема.

Постигао је млади шпански репрезентативац тај један гол у Загребу, данас још један, приде је забележио и једну чаробну асистенцију која је Фрадију најавила бродолом пред домаћом публиком. Исекао је противничку одбрану као мачем и између тројице противничких дефанзиваца спојио са голом Аријана Адемија за вођство од 1:0 и гол у гостима који је био предуслов за наставак такмичење.

Нажалост по Мађаре, био је то само почетак Динамове ренесансе. У другом полувремену још три комада стрпали су гости Фрадију, који је из дуела са Модрима изашао – модар. Бруно Петковић, па погодак Олма – реванширао му се Адеми за асистенцију – на крају и Амер Гојак, тек да нико и не помисли да је Ференцварош на Динамовом нивоу.

Марибор је био недорастао ривал Розенборгу. Динамо сигурно није. Штавише, хрватски шампион нам изгледа као квалитетнији састав.

Резултати реванша 3. кола квалификација:

Карабаг (Азербејџан) - АПОЕЛ (Кипар) 0:2 /први меч 2:1/
Розенборг (Норвешка) - Марибор (Словенија) 3:1 /3:1/
Динамо Кијев (Украјина) - Бриж (Белгија) 3:3 /0:1/
Копенхаген (Данска) - Црвена звезда (Србија) 1:1, продужеци /1:1/
Ференцварош (Мађарска) - Динамо Загреб (Хрватска) 0:4 /1:1/
Ајакс (Холандија) - ПАОК (Грчка) 20.30 /2:2/
ЛАСК (Аустрија) - Базел (Швајцарска) 20.30 /2:1/
Олимпијакос (Грчка) - Башакшехир (Турска) 20.30 /1:0/
Селтик (Шкотска) - Клуж (Румунија) 20.45 /1:1/
Порто (Португал) - Краснодар (Русија) 21.00 /1:0/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар