ЛШ: АПОЕЛ је успио - херој је Урош Матић!

Кипрани ушли у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона, а одлучујући гол постигао је српски везиста.  Урош Матић јунак АПОЕЛ-а: Евроголом до плеј-офа! Карабаг испустио предност из првог меча.  Нада трајала осам минута, није Марибор за Лигу шампиона! После 3:1 у Марибору, 3:1 и у Трондхајму.

Фудбал 13.08.2019 | 20:45
ЛШ: АПОЕЛ је успио - херој је Урош Матић!
АПОЕЛ је дошао на две утакмице од повратка у Лигу шампиона после једне сезоне паузе.

Шампион Кипра је гостовао Карабагу након пораза на свом терену (1:2), али је успео да надокнади минус и да уђе у плеј-оф за улазак у најјаче такмичење.

Херој тог успеха Кипрана је Урош Матић, српски везиста и млађи брат Немање Матића, који је дао веома леп гол за одлучујућих 0:2, у 68. минуту.

Карабаг - АПОЕЛ 0:2 (0:1) /први меч 2:1/

Наредни ривал Кипранима биће победник двомеча Ајакс - Паок (резултат у Грчкој био је 2:2).

Карабаг је био на прагу сензације. После неочекиване победе на Кипру требало је само да одбрани предност. Ни један гол није био довољан АПОЕЛ-у. Кипранима је био потребан херој. И добили су га у лику Уроша Матића. Млађи брат много познатијег Немање израстао је у јунака АПОЕЛ-а пошто је евроголом у 68. минуту донео гостима победу од 2:0 и пласман у плеј-оф за Лигу шампиона!

Био је то заиста прелеп погодак. Дуго је лопта кружила око Карабаговог казненог простора, али никако нису изабраници Томаса Дола успевали да отворе противничку одбрану. Све док Роман Безјак није из очаја гурнуо лопту до Матића, а овај се сјајно извукао на ивицу шеснаестерца и потом левицом заврнуо лопту у малу мрежицу.

Тај други гол је анулирао Карабагових 2:1 из првог меча, пошто су Азербајџанси претходно частили АПОЕЛ “поготком форе“. Учинио је то Рашад Садиков када је потпуно непотребно излетео на Николаса Јануа док је он бежао од гола. Улетео му је Садиков у ноге, крајње неразуман потез, али и чист пенал. Томас Де Висенти је био сигуран егзекутор и АПОЕЛ је повео са 1:0.

У том тренутку задатак за Карабаг је постао много компликованији, а иако се АПОЕЛ мучио да стигне и до другог поготка на крају је и успео преко Уроша Матића, па ће Кипрани у плеј-оф у коме ће играти против бољег из двомеча ПАОК-а и Ајакса.

Нада трајала осам минута, није Марибор за Лигу шампиона! После 3:1 у Марибору, 3:1 и у Трондхајму.

Уверљивих 3:1 Розенборга на Људском врту није Марибору остављало много простора за грешку. А Розенборг ју је константно провоцирао. И на крају показао да је бољи клуб победивши на Људском врту са 3:1 за укупних 6:2 и рутински пласман у плеј-оф Лиге шампиона.

Све што је Марибор успео да уради јесте да одигра добро прво полувреме. Да притиска госта, али и да не ризикује превише, јер су знали Словенци да ће тешко даље ако приме гол. А Розенборг је знао: Марибору су свакако потребна три гола. Није морао да жури.

И кад је почетком другог полувремена Марибор морао да се отвори, Розенборг је то сурово казнио. Прво Александер Тофт Содерлунд, па два гола Андерса Конрадсена. Тек да Розенборг подвуче утисак да Словенцима објективно није место у Лиги шампиона. Па чак ни у плеј-офу.

Што се тиче Розенборгу, неће бити лако победнику двобоја загребачког Диунама и Ференцвароша на последњој препреци ка европској елити. Опасни су Норвежани. Баш су опасни.

Резултати реванша 3. колла квалификација:

Карабаг (Азербејџан) - АПОЕЛ (Кипар) 0:2 /први меч 2:1/
Розенборг (Норвешка) - Марибор (Словенија) 3:1 /3:1/
Динамо Кијев (Украјина) - Бриж (Белгија) у току /0:1/
Копенхаген (Данска) - Црвена звезда (Србија) у току /1:1/
Ференцварош (Мађарска) - Динамо Загреб (Хрватска) у току /1:1/
Ајакс (Холандија) - ПАОК (Грчка) 20.30 /2:2/
ЛАСК (Аустрија) - Базел (Швајцарска) 20.30 /2:1/
Олимпијакос (Грчка) - Башакшехир (Турска) 20.30 /1:0/
Селтик (Шкотска) - Клуж (Румунија) 20.45 /1:1/
Порто (Португал) - Краснодар (Русија) 21.00 /1:0/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар