Игокеа упалила моторе: Најбољи играч биће тим!

Трифа је стигао у Лакташе, ово је нова Игокеа. . .  Српски стручњак се вратио у АБА лигу и у уторак први пут окупио свој нови тим.  "Желимо да из селекције наш најбољи играч буде тим“, поручио је тренер Игокее Александар Трифуновић на почетку припрема за нову сезону у којој ће имати на располагању можда и најјачу екипу откада се Игокеа такмичи.

Кошарка 14.08.2019 | 10:51
Игокеа упалила моторе: Најбољи играч биће тим!
Кошаркаши Игокее у уторак су у Лакташима почели припреме за нову сезону, у којој ће бити потенцијална "мина" за противнике у АБА лиги и апсолутни фаворит у домаћим такмичењима.

Овог љта екипа коју води српски стручњак Александар Трифуновић се значајно појачала довођењем, Рашада Вона, Кинана Еванса, Марка Томаса, Александра Цветковића, Дениса Клифорда и Ваидаса Кариниаускаса, уз "староседеоце" Саву Лешића, Марка Луковићаи младог Далибора Илића.

На првој прозивци у уторак појавили су се сви играчи осим Рашада Вона, који ће се екипи придружити у петак.

"Имали смо пет, шест дана где су тренирали момци коју су у програму Игокее, како бисмо дошли до закључка које играче ћемо иницијално припојити првом тиму, а на које ћемо рачунати за Лигу Републике Српске и Лигу БиХ. Битно је да су се сви одазвали на време и да су сви дошли у добром стању. У овим данима ћемо имати пажљивији увод, како бисмо заобишли повреде. Сви су дошли раположени, сви су са добром радном етиком, тако да нас сада очекује напоран рад. Чекамо још Рашада Вона, који се због проблема са путном исправом није појавио. Он ће у Лакташе стићи у четвртак и већ наредни дан имаћемо га на тренингу", рекао је тренер Игокее, Александар Трифуновић.

Игокеа ће комплетне припреме одрадити у Лакташима а могућ је одлазак на неке турнире.

"Неколико утакмица ћемо играти у Лакташима крајем месеца, после тога ћемо у Крањској Гори играти против екипа Лашког и Улма, а по повратку у Бањалуку очекује нас и меч  Цибоном. У периоду од 10. септембра до почетка лиге одиграћемо још неколико мечева. Имали смо позив за један турнир у Турској, али смо га отказали јер нисмо могли да повежемо још једну утакмицу у том систему, тако да смо 'кратки' за два меча. Моја жеља је да то буду што јачи противници. Опет, не желимо да 'пипамо' противнике са којима ћемо играти у прва два три кола",  рекао је Трифуновић.

Он је додао да је ростер за нову сезону пажљиво биран и истакао да је Игокеа покушала да направи тим који ће бити конкурентан свакоме, на сваком терену.

"Врло тешко је имати гаранцију било чега, али екипа је бирана у договору са људима који су ме потписали и у складу са финансијским могућностима. Максимално смо покушали да изаберемо функционалан тим, који се уклапао у буџет и пробали смо да се обезбедимо премао мом тренерском укусу", изјавио је српски стручњак.

"Неке ствари имамо наслеђене и то смо морали да уклопимо. Пробали смо да бирамо екипу која ће са сваким тимом на сваком терену да игра апсолутно конкурентно и желимо да из селекције наш најбољи играч буде тим. Ово није флоскула и мислим да да ћемо водити рачуна о атмосфери коју морамо да имамо за себе и коју морамо да пренесемо на људе који ће нас пратити, како бисмо имали интеракцију која ће нас гурати напред“, истакао је Трифуновић.

Један од новајлија, искусни хрватски кошаркаш Марко Томас, рекао је да је ростер добар и да је сада потребно да се створи хемија унутар екипе.

"Морам да кажем да је атмосфера на почетку одлична, а кренули смо нешто лакшим интензитетом. Током следећих дана тренинзи ће бити интензивнији. Чекамо још неке играче и најбитније да се крене без повреда. Морамо постепено  да појачавамо рад и да спремни уђемо у наредну сезону. Оно што је најбитније, ростер ће бити добар. И друге екипе су се значајно појачале. Морамо да дођемо до хемије, без тога ни у једном тимском спорту нема разултата. Морамо да играмо један за другога, морамо бити свесни свих предности и мана и морамо да квалитетно радимо, како бисмо били конкурентни“, поручио је некадашњи играч Реала и један од пројектованих носилаца игре нове, Трифуновићеве Игокее.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар