Суперкуп Европе: Лампард већ може да освоји трофеј!

Клопу се "осладило"! УЕФА Суперкуп игра се ове среде од 21 час уз пренос на Арени Спорт, а први пут у историји за њега ће се борити два енглеска клуба. Видећемо да ли ће Лампард већ освојити први трофеј или ће Клоп наставити да диже Ливерпул. . .

Фудбал 13.08.2019 | 23:30
Суперкуп Европе: Лампард већ може да освоји трофеј!
Овогодишње издање УЕФА Суперкупа ће по много чему бити историјско!

Први пут до сада ће се за трофеј борити два енглеска клуба: Ливерпул, као освајач Лиге шампиона, односно Челси који је прошле године Лигу Европе, а занимљиво је да и да су изгубили финала тих такмичења - поново би за пехар играли клубови из Премијер лиге.

Доминација енглеских клубова дошла је "на наплату" после година и година у којима смо гледали клубове из Шпаније као прваке два највећа такмичења, а без обзира на то што УЕФА Суперкуп нема толику тежину као Лига шампиона и Лига Европе - тешко да би иједан клуб тек тако одбацио могућност да музеј на стадиону краси још једним европским признањем.

Први пут до сада финале ће се играти у Истанбулу, и то на стадиону Бешикташа, у среду од 21.00, а занимљиво је да ће га, такође први пут, судити једна дама - Стефани Фрапар.

УЕФА је тако одлучила да овогодишње финале буде другачије од свих до сада, а видећемо да ли ће нам и фудбалери Челсија и Ливерпула приуштити одличан фудбал, пошто су на потпуно другачије начине "ушли" у нову сезону Премијер лиге.

"Плавци" су после одличних припрема доживели дебакл, упркос солидној игри, против Јунајтеда (0:4), док је Ливерпул имао "просечну" предсезону и почео је убедљиво против Норича (4:1).

Проблем за Јиргена Клопа јесте што је на тој утакмици остао без Алисона Бекера на неколико недеља, тако да ће меч почети искусни Адријан, који је само десетак дана у клубу, али добра вест за њега је да су сви остали играчи спремни, укључујући и Манеа.

Покушаће да освоји тако још један европски трофеј са Ливерпулом који је до сада био успешан 1977, 2001, и 2005. године, док је губио 1978. и 1984. године.

Навикли су играчи Ливерпула своје навијаче на фантастичан фудбал од доласка Немца на кормило клуба и врло добре игре против Челсија (три победе, четири ремија и два пораза), док су све до финала Лиге шампиона на "Ванди" киксали у финалима....

Када је у питању Челси, њима је ово трећи УЕФА Суперкуп и занимљиво је да су изгубили оба у ери Романа Абрамовича (2012. и 2013.), док су освојили 1998. као прваци Купа УЕФА.

Током лета претрпели су много промена, пре свега због казне ФИФА, тако да је клуб напустио најбољи фудбалер Еден Азар, у последњи час је отишао и Давид Луиз, док је од појачања стигао Матео Ковачић, мада је већ био у клубу прошле сезоне, односно Кристијан Пулишић кога је Челси "капарисао" у јануру ваљда и због тога што су знали да им прети забрана.

Нови је и менаџер, неискусни Лампард, легенда клуба, после само једне сезоне у тренерском послу, као "шеф" Дербија, стигао је на "Бриџ" уместо Сарија који је изабрао Јуве.

Тако ће Франк Лампард већ у другој утакмици на клупи Челсија имати шансу да освоји европски трофеј, нешто што није имало много тренера у каријери, али ће његов тим морати да одигра много "зрелије" него у недељу на "Олд Трафорду".

Челси је почео да игра добар фудбал, али би се могао описати и као "наиван", пошто напад није учинковит колико би требало, док из атрактивности произилази и много грешака...

Ипак, ако узмемо у обзир то какав је Лампард био тренер, и колико пута је већ побеђивао Ливерпул, можда би требало заборавити пораз од Манчестер јунајтеда и очекивати далеко неизвеснију утакмицу него што је то деловало у први мах.

Сазнаћемо већ у среду од 21 час уз директан пренос на Арена Спорт!

Очекивани састави за меч на "Водафон" арени.

ЛИВЕРПУЛ: Адријан - Александер-Арнолд, Матип, Ван Дајк, Робертсон - Фабињо, Хендерсон, Кеита - Мане, Фирмино и Салах. 

ЧЕЛСИ: Кепа - Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Емерсон - Жоржињо, Ковачић, Пулишић, Баркли, Педро - Жиру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар