Синсинати: Новакова освета!

Најбољи тенисер света има мотив више против Сема Кверија на почетку турнира у Синсинатију.

Тенис 13.08.2019 | 16:14
Синсинати: Новакова освета!
Дошао је тренутак и да Новак Ђоковић започне своју авантуру на турниру у Синсинатију. После освајања Вимблдона, за Ђоковића делује да је само небо граница, а амерички тенисер Сем Квери епизодна појава с којом ће лагано и брзо завршити меч. 

Квери је дуел са српским асом изборио после победе над Пјер-Игом Ербером 7:6 (7:2), 7:6 (7:1), док је Ђоковић одмарао као први носилац.

Биће то њихов 11. међусобни сусрет, Ђоковић има велику предност 8:2, с тим да Квери славио у последњем пре три године у трећем колу Вимблдона. Тај пораз представљао је почетак Новаковогпада, који се следеће године продубио и претворио у кризу.

Ипак, ствари су се у међувремену промениле, па ако неко треба овде да страхује, то је свакако 45. рекет планете. Дакле, на почетку одбране титуле у Синсинатију, Ђоковић ће имати мотив више.

Победник овог дуела иде на бољег између Пабла Карења Бусте и Џона Изнера.



Данас ће на терен и Ласло Ђере који већ на отварању има веома тешког противника. 

Реч је о Дијегу Шварцману који је пре само седам дана дошао до титуле у мексичком Лос Кабосу, али се прошле недеље није прославио у Монтреалу, јер је испао већ у шеснаестини финала.

Са друге стране, Ђере тражи форму, на претходна два турнира испадао је већ на првој степеници, па ће бити занимљиво видети да ли ће успети да је прескочи овај пут.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нада

13.08.2019 14:24

Чувај се Ноле, не залијећи се превише да те не узме, добар је то тенисер. Читава Република Српска је уз тебе вечерас, идемо до побједе.

ОДГОВОРИТЕ