Кецмановић: Доказао сам себи да могу да играм!

И против најбољих! Миомир Кецмановић наставља са добрим резултатима у 2019. години.

Тенис 13.08.2019 | 19:24
Кецмановић: Доказао сам себи да могу да играм!
Београдски тенисер у среду игра меч другог кола на Мастерсу у Синсинатију, а противник ће му бити седми носилац, Александер Зверев.

Кецмановић, који ће крајем месеца напунити 20 година, у понедељак је одиграо сјајан меч против Феликса Ожеа-Алијасима и тако потврдио да је у одличној форми уочи УС Опена.

Био је то њихов први дуел у сениорској конкуренцији и посебно радује чињеница да је Миомир победио једног од најперспективнијих младих играча коме прогнизирају да би једног дана могао да буде у самом врху.

Кецмановић каже да му овакве победе дају крила.

"Дефинитивно ми ова победа значи много. За мене је ово била велика победа. Било ми је нешто овако потребно да бих себи доказао да могу да се носим са најјачим. Много ће ми значити за наредне мечеве. На терену сам се осећао сасвим добро, надам се да ћу наставити у истом стилу", каже Миомир, који је турнир започео као 58. на АТП листи.

Оже-Алијасим је 21. на свету, али битка ових младих играча добија сасвим други димензију када се гледа такозвана АТП Некс Ген трка.

Осам најбољих младих играча на крају сезоне играће на Некст Ген АТП финалу у Милану и Кецмановић има одличне изгледе да се нађе на овом престижном такмичењу.

Ако би се гледало по бодовима на данашњи дан, на турниру би играли Стефанос Циципас, Феликс Оже-Алијасим, Алекс де Минор, Каспер Руд, Денис Шаповалов, Френсис Тијафо, Мимир Кецмановић и Иго Амбер. Заиста фино друштво за младог тенисера који годинама уназад живи и тренира на Флориди.

И још нешто, ако се погледа првих 100 на АТП листи, српски тенисер је тренутно други најмлађи играч у том елитном друштву.

Испред њега је само Оже-Алијасим, који је је рођен 8. августа 2000. Миомир је готово годину дана старији (31. август 1999.)

Када се има у виду колико је тежак прелазак из јуниорског у сениорски тенис већ сад се може рећи да је Кецмановић имао изузетно добру транзицију. Два четвртфинала, Атланта и Индијан Велс, те финале Анталије, за младог тенисера сасвим добар резултат.

Отуда би пласман на турнир у Милану био сјајна награда за све што је урадио ове сезоне. Ако настави као до сада, учешће сигурно неће доћи у питање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар