Гдје, ако не овдје: Вријеме је за још једну Звездину бајку!

Неће бити ни лако, ни немогуће! Оно што је најважније, у "хет-трик" верују сви, од Милана Борјана и Марка Марина на терену, до оних 2. 000 навијача који ће ући на "Паркен".

Фудбал 13.08.2019 | 18:27
Гдје, ако не овдје: Вријеме је за још једну Звездину бајку!
После првих 90 минута у Београду, фудбалери Црвене звезде немају повода да не верују у пролазак даље.

Пред других 90 минута у Копенхагену, фудбалери Црвене звезде немају разлог да мисле како ће то бити лако.

Неће бити ни лако, ни немогуће!

После 10 година везаних неуспеха у квалификацијама за УЕФА такмичења, екипа је повратком Владана Милојевића у српски фудбал коначно прекинула негативан низ и пласирала се у Лигу Европе, а одмах потом и у Лигу шампиона. Ношени дозом самопоуздања и вером у тренера и екипу, навијачи шампиона Србије очекују својеврстан "хет-трик" и још једну јесен на међународној сцени, а док постоји шанса да она буде у друштву најбољих у Европи - за њу ће се сви борити до последњег атома снаге...

...од Милана Борјана и Марка Марина на лошем и вероватно мокром терену, до 2.000 навијача на ограђеној јужној трибини стадина "Паркен".

У Копенхагену је ове седмице у току "Прајд", односно недеља борбе против хомофобије и трансфобије.

У "земљу бајки", тако названу по чувеном данском писцу Хансу Кристијану Андерсону, покушаће Владан Милојевић, његове колеге из стручног штаба и фудбалери у црвено-белим дресовима да у клупски алманах упишу још једну причу са срећним крајем. 

Није Копенхаген последња препрека на путу ка групној фази Лиге шампиона, али би његова елиминација Звезди гарантовала место у Лиги Европе, што се такође може сматрати поводом за славље јер је пре само два лета ситуација у клубу била таква да се размишљало како избећи "бламажу" у квалификацијама, а о три везане сезоне у групама европских такмичења нису размишљали ни највећи ентузијасти. Ни највећи љубитељи бајки.

Милојевић је својим радом успео да врати веру међу играче и навијаче, а она је сада потребнија него било кад у последњих неколико месеци.

Судува и Хелсинки прескочени су на сув квалитет, али против Данаца то није довољно. Видели смо пре недељу дана у Београду да је упркос много бољој игри Црвене звезде, Копенхаген уз добрану помоћ португалског судије Тијага Мартинса успео да дође до ремија 1:1 који га ставља у много бољи положај за реванш од црвено-белих.

У идентичној ситуацији били су фудбалери српског шампиона прошлог лета, такође у трећој рунди квалификација, кад су у словачку Трнаву отпутовали после 1:1 на "Маракани". 

Тада је атмосфера око екипе била таква да мало ко није веровао у пролаз. Позитивна енергија пренета је и на терен, па су упорност и храброст награђени сјајним поготком Немање Радоњића у продужецима.

Овај пут постоји доза песимизма због повреда Павкова, Јовичића и Бена, али ако играчи то оставе по страни и енергију усмере на чињеницу да су у првој утакмици оставили много бољи утисак од противника, резултат не би требало да изостане.

Уосталом, традиција је на страни црвено-белих.

Звезда је досад пет пута играла против данских представника (ово јој је трећи двомеч) и није доживела пораз!

У осмини финала Купа победника Купова 1985. елиминисан је Лингби (2:2, 3:1), затим у 1. колу УЕФА купа 2003. Одензе (2:2, 4:3) и сада је ривал Копенхаген.

У прилог српском шампиону иде и то да је претходна два пута после 1:1 у Београду успевао да избори пролаз. Прошле године против словачког Спартака и 1990. против Грасхоперса на путу ка највећем клупском успеху - освајању Купа шампиона.

Могу ли црвено-бели у Копенхагену да наставе све поменуте низове, сазнаћемо ускоро!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар