Отказ на Инстаграму: Кајл Лаури не иде у Кину!

У овом тренутку теже је набројати оне који су одустали, од играча који су остали на тренинзима Грега Поповича. Да ли су Американци и даље први фаворити?

Кошарка 13.08.2019 | 18:46
Отказ на Инстаграму: Кајл Лаури не иде у Кину!
"Нисам добио дозволу да се пуном снагом бавим кошарком", написао је 33-годишњи Кајл Лаури на Инстаграму и пожелео срећу репрезентацији Сједињених Америчких Држава на предстојећем Мундобаскету у Кини.

"Напред САД", додао је члан шампионског НБА тима, Торонто Репторса, који је током лета имао проблем са шаком.

Нешто пре њега, селектору Грегу Поповичу отказао је и 13 година млађи Марвин Бегли из Сакраменто Кингса, па је у овом тренутку теже набројати све оне који су одустали од прилике да се боре за злато на Светском првенству од оних који су и даље у опреми.

У овом тренутку, а очекује се да Попович коначну одлуку о путницима у Кину донесе 17. августа, екипу чине: Џејлен Браун, Кемба Вокер, Маркус Смарт, Џејсон Тејтум (Бостон Селтикс), Деарон Фокс, Харисон Барнс (Сакраменто Кингс), Брук Лопез, Крис Мидлтон (Милвоки Бакс), Џо Херис (Бруклин Нетс), Кајл Кузма (Лос Анђелес Лејкерс), Донован Мичел (Јута Џез), Мејсон Пламли (Денвер Нагетс), Пи-Џеј Такер (Хјустон Рокетс), Мајлс Тарнер (Индијана Пејсерс) и Дерик Вајт (Сан Антонио Спарс).

После Лауријевог отказа на бековским позицијама требало би да почињу Вокер из Селтикса и Фокс из Кингса, о чијој игри ће наши "краљеви" Богдан Богдановић и Немања Бјелица имати шта да испричају стручном штабу селектора Александра Ђорђевића.
Попович, у чијем стручном штабу је и тренер Голден Стејт Вориорса, Стив Кер, на располагању има и 14 играча у "резервном" саставу, међутим управо су "другопозивци" у недељама за нама отказивали један по један како би их тренер Сан Антонија позивао да се прикључе активно раду "првог тима".

Урадио је то и први пик на летошњем драфту, Зајон Вилијамсон из Њу Орлеанс Пеликанса, потом и Бегли из Кингса…

После свега, поставља се питање да ли су Американци и даље први фаворити за титулу првака света, коју су пре пет година у Мадриду освојили победом над Србијом у финалу (129:92). 

За "Тим снова" тада су наступали Стефен Кари (10), Клеј Томпсон (12), Дерик Роуз, Кенет Фарид (10), Руди Геј (11), Демар Дерозен (10), Кајри Ирвинг (26), Мејсон Пламли (1), Демаркус Казинс (13), Џејмс Харден (23), Ентони Дејвис (7) и Андре Драмонд (6).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар