Интер вс Јуве – друга рунда: Кјеза 2020.

Ко ће бити срећни добитник?

Фудбал 13.08.2019 | 19:05
Интер вс Јуве – друга рунда: Кјеза 2020.
Интеров спортски сектор добио је ових дана велику битку на летњој пијаци. Прва рунда припала је Неразурима за потпис Ромелуа Лукакуа, а у следећој два италијанска великана покушаће да обезбеде потпис – Федерика Кјеза.

Иако је увелико почела, није то борба која ће се водити за ово лето, већ је циљ да тај трансфер буде завршен за лето 2020. Јер после одлуке новог власника Фјорентине Рока Комиза да ће Кјезасигурно остати у Тоскани и наредне сезоне, свима је постало јасно да ће понајбољи играч Виоле бити недодирљив.

Уосталом, Интер нема новца да трансфер заврши овог лета. Јувентус је почетком лета, пре него што је Фјорентина добила нову власничку структуру, договорила усмено „ДА“ од Кјезе, али је посао брзо обустављен на Комизово инсистирање. Све и да Јувентус успе да заврши овај посао до краја августа, Кјезу би у Торину сачекала права гужва у нападу, пошто су и сада међу прекобројнима Гонзало Игуаин и Марио Манџукић, а нејасна је ситуација и са Паулом Дибалом.

Генерални директор Интера Бепе Марота нада се да би могао да приволи Кјезу да на крају ипак изабере Неразуре. Због тога увелико припрема терен за трансфер који би требало да се заврши наредног лета, а све захваљујући добрим односима међу клубовима. Интер би за трансфер понудио 70.000.000 евра фиксно, уз одговарајуће бонусе. И док би Фјорентина вероватно прихватила такав посао без превише размишљања, Марота ће тежи део посла имати око тога да убеди играча да изабере Интер пре Јувентуса. Зато се за син чувеног офанзивца Енрика спрема уговор вредан 5.000.000 нето по сезони, без бонуса за тимске и индивидуалне успехе. То је готово три пута више од онога што Кјеза тренутно зарађује у дресу Љубичастих (1.700.000 евра).

Кјеза с Виолом има активан уговор до јуна 2022. године, али је свима јасно да жели да игра на већој сцени од оне коју му нуди Артемио Франки. Јувентус можда има почетну предност, али ако неко зна како да превари Стару даму, онда је то креатор успеха торинског клуба у последњим годинама – Бепе Марота.

Наводно, Марота тему о будућности Федерика Кјезе поменуо током преговора с Фјорентином за Кристијана Бирагија. Виола би у замену требало да добије Далберта, који је интересантан одговорнима на стадиону Артемио Франки и сада само остаје да клубови убеде Бразилца да промени средину, јер с Бирагијем неће бити проблема.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар