Мари преломио, неће играти сингл на УС Опену!

Бивши број један светског тениса, Британац Енди Мари одлучио је да не игра у синглу на предстојећем УС Опену.

Тенис 13.08.2019 | 23:20
Мари преломио, неће играти сингл на УС Опену!
Мари је први пут још од јануара и меча на Аустралијан Опену одиграо један сингл меч. У Синсинатију је на старту поражен од Ришара Гаскеа, 6:4, 6:4.

Британцу је истицало време да одлучи да ли ће затражити вајлд карту за учешће на последњем Гренд слем турниру сезоне и морао је да преломи.

Он је рекао да није осећао бол током меча са Гаскеом, тако да је барем што се тиче здравствене стране све у најбољем реду.

"Надали смо се да ћу бити у прилици да затражим вајлд карту. Хтео сам да видим како изгледа опет играти у синглу, пре него што је затражим, али ипак сам заједно са члановима тима одлиучио да је не затражим. Нисам хтео да то урадим током дана, јер једноставно нисам знао како ћу се осећати после меча са Гаскеом. Хтео сам да будем коректан према себи, да покушам да одиграм неколико мечева пре него што донесем тако важну одлуку", каже Мари.

Он је најавио могућност да у синглу игра на турниру у Винстон Салему, али на УС Опену ће играти само у дублу и у миксу.

"Да сам узео вајлд карту и онда одлучио да не играм, била би гомила питања о мом куку, да ли је све у реду, у чему је проблем и слично. Чак и поред тога што је против Гаскеа све било у реду физички, осетио сам да су ми ноге тешке пред крај меча, а то је нешто што се неће променити барем још неколико недеља".

Каже да је Гаске знао како да искористи све његове слабости.

"Мислим да сам био добар. Можда је могло нешто да се одигра боље, али треба бити реалан што се тиче тога како играте и ударате лоптицу. Ришар паметно користи углове, један је од најбољих у томе. Због тога сам морао доста да се крећем, а нисам то најбоље чинио крећући се унапред. Нарочито када је играо дроп шот, било је момената и када нисам ни потрчао да стигнем лоптицу, али то није ништа ново и нема везе са стањем мојих кукова. Радио сам то нешто боље пред крај меча, чак сам и добио неколико поена", задовољан је Енди.

Свестан је да повратак у некадашњу форму неће ићи тако глатко.

"Нисам играо сингл седам месеци. Чак и пре тога једва да сам играо. Нисам играо много тога у последњих 18 месеци. Биће потребно времена, нисам чак ни тренирао много све до пре неколико недеља. Треба времена, немогуће је вратити се у форму за недељу дана и на једном турниру. Био је дуг процес доћи до ове тачке, али да бих дошао до оне форме у којој желим да будем, требаће много времена и много напорног рада", закључио је тенисер из Данблејна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар