Ко је одговоран за изазивање пожара у РАОП-у?

- Позивамо представнике Министарства унутрашњих послова РС да саопште јавности ко је одговоран за изазивање пожара у згради Енергоивнеста РАОП с обзиром да је фирма „Тола компани“, коју је фирма зета Зорана Тегелтије означила за одговорну, негирала своју одговорност за пожар путем неких медија – истиче народни посланик СДС у НСРС Недељко Гламочак.

Република Српска 13.08.2019 | 13:33
Ко је одговоран за изазивање пожара у РАОП-у?
По сазнању медија који су успјели ступити у контакт са надлежним у фирми „Тола компани“ коју је фирма зета Зорана Тегелтије означила за одговорну за недавни пожар у згради Енергоивнеста РАОП, у овој фирми су затечени саопштењем Електроинжињеринга. Тврде да нису преузели одговорност за пожар нити да су на дан када је пожар избио уопште обављали радове.

„Апсолутно не прихватамо одговорност за пожар у згради Енергоивнеста РАОП, док истрага не да задњу ријеч“, саопштено је из зеничке фирме „Тола Цомпанy“, чиме су у сумњу доведене тврдње „да је ова фирма преузела одговорност“.

- Позивамо представнике Министарства унутрашњих послова РС да саопште јавности ко је одговоран за изазивање пожара у згради Енергоивнеста РАОП с обзиром да је фирма „Тола компани“, коју је фирма зета Зорана Тегелтије означила за одговорну,  негирала своју одговорност за пожар путем неких медија – истиче народни посланик СДС у НСРС Недељко Гламочак.

Посланик СДС-а је казао да како би се избјегле даље шпекулације о одговорности за пожар да тражи од Министарства унутрашњих послова да се очитује по овом питању.

„Јавност Републике Српске итекако има интереса од откривања истине о узроцима пожара с обзиром да је ово предузеће држави дужно више од два милиона КМ на основу пореза и доприноса. Упркос пореском дугу неко у Влади РС је дозволио да се рачуни одмрзну и да „Електроинжењеринг“ почне да користи машине „Енергоинвеста РАОП“. Сада се поставља питање шта се десило са машинама које је Енергоинвест уступио Електроинжењернгу на кориштење“ – рекао је Гламочак.

Он је казао да је занимљива незаинстерсованост Пореске управе и Инвестиционо-развојне банке РС да наплате своја потраживања од фирме „Електроинжењеринг“.

„Машине, зграде и локација Енергоинвеста РАОП су веома перспективна имовина па је из тог разлога оправдана и у интересу јавности наша сумња да ли иза изазивања пожара стоји нешто друго а не непажња радника“ – закључио је Гламочак.

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Неком се мозе

13.08.2019 11:37

Питајте Миру Клепица. Он се обгатио а од Раопа остао пепео. Или оног синдикалца Милосевица сто је лагао раднике а цутабо вријеме радио за лопове Бабарогице и остале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лази

13.08.2019 11:58

Ови Додикове, када их Шаровић нападне, не бирају шта ће смислити. Чуј рећи да су преузели одговорност а они никада чули за то?!

Name

Саса

13.08.2019 12:49

Није Миро једини. Од рата се краде фабрика. Колико је само готових производа извезено сто је направљено пред рат. Колико је милиона пријератног дуга наплацено у приватне ђепове Ко све није направио фирме и куце по Београду и Војводини. Па Миро је ту задњи покупио мрвице.

Name

Зека

14.08.2019 06:30

Нису само они, био је и онај Предраг Клачар па је побјегао.

Name

боки

13.08.2019 11:43

Па шта је ово људи моји. У суботу Тегелтијини јавно рекоше како су у овој фирми признали одговорност а они нити знају за то нити су били ту уопште?! Какве лажи се нама сервирају људи моји, какви смо ми то народ када нас овако јавно и бескрупулозно замлаћују?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

13.08.2019 17:15

Намеце се и поставља питање само од себе, изгледа да смо то ''никакав'' народ. Мени паде у оци 1 реценица да је 'раоп'' посудио поменутој фирми скупоцјене масине, па ако и јесте, да ли су такву одлуку донијели оних неколико радника који су до скоро протестовали испред раопа? Посто ово питање цини ми се да је много теско за МУП РС, мозда је боље ици са лаксим питањима као на примјер ''да ли је МУП врсио конкретно икакве истразне радње у вези онога сто је неки дан писало о Радинковицевој безбиједности у КП Фоца и писању адвоката Дуска Томица и одговорности која се помиње Станислава Цадје? Дакле мисљења сам да са питањима се бољи уцинак направи кад се иде од једноставнијх ка тезима, па се тако мозда и у овом слуцају додје до зељене и пријеко потребне истине?

Name

Љиља

13.08.2019 11:47

Покраду па запале, да заметну траг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.08.2019 12:32

Откад СДС занима приватна имовина???

Name

Директ

13.08.2019 18:32

Имовина је приватна, а догадјај јаван.

Name

Шицер

13.08.2019 11:49

Ко је запалио жито?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@инспектор

13.08.2019 12:00

Неко казе РС Дрзава,неко Ентитет,а уствари то је једна територија која има своје границе,а гдје влада мафија и криминал,безакоње.Не вјерујем да постоји несто овако слицно у свијету.Народ ко народ опет аплаудира својим политицарима који им гуле козу с ледја.Несто сто досад није забиљезено у медјуљудским односима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.08.2019 12:33

Односи међу људима су добри,али нису међу политићарима.

Name

Директ

13.08.2019 18:33

И медју политицарима су добри односи, само не у јавности.

Name

ацо

13.08.2019 12:04

Опозицијо како те је лако навуци.Јахали сте по Милораду неколико дана,на конто споразума,одлицно вам је исло.Али оцигледно је мало озбиљнији играц од вас.Бацио вам је нову коску,и она је проблем али пуно мањи него сто је улазак у НАТО.Сад вец данима звацете прицу око позара,коју нисте у стању поткријепити доказима.А скроз заборављена велеиздаја око уласка у НАТО.Умјесто да га дрзите на конопцима,предухитрите сваки његов потез око извлацења из споразума,ви сте се поново упецали.Зато и јесте опозиција задњих 20 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ацо

13.08.2019 12:31

Ја бих прије рекао да се Снсд сам навлачи сваки дан. А то што има таквих као ти да им опет повјерује нешто и мисли да нису довољно разобличени, то је стварни проблем. Ти и такви изманипулисани. Свако нормалан је сконтао њихову жваку око Натоа, а ово са Раопом је баш хит.

Name

Ацо

13.08.2019 18:38

Мислим другар да не разумијес како функционисе манипулисање јавним мњењем.Не схватас да Раоп није довољно велика тема,НАТО покрива цијелу дрзаву,а не предузеце које је пропало прије 20 година.То сто ти мислис да је хит не знаци да јесте.Јебига Миле влада на тим манипулацијама вец 20 година.Али добро,ваљда ти знас...

Name

Директ

13.08.2019 18:40

Ацо, Додик је са овим око НАТО савеза наставио свој падајуци низ, успостављен јос од доласка Саровица на цело СДС-а. Народ, укљуцујуци и најватреније СНСД-овце, има прилику да види да поред тога сто је криминална и стетна за РС, Додикова политика уз то је и без неке јасне идеје.

Name

а

13.08.2019 14:28

Гдје Ви живите Гламоћак???Како знате од нас боље који смо у И.Сарајеву???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 18:45

Сви знају боље од вас који гледате само резимске медије.

Name

Јоја

13.08.2019 15:44

ви стварно нисте нормални , па тотални ретарди .... какав позар какав трули кров и раоп , па где сте били када је раоп радио ви сте тада владали и пљацкали...па ове беде хоце да добију изборе ба овај нацин па никада опозиција изборе добити неце, неце за наредних 20 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 18:47

РАОП је био презивио рат, док пљацкаску приватизацију оцигледно није.

Name

Робин Худ

14.08.2019 07:12

Је ли и ово дио "пљачкашке" игранке; " СКАНДАЛОЗНО: Процурио цјеновник “добровољних прилога” за изградњу цркве на Јахорини, иза свега стоји Краишник… Олимпијска љепотица Јахорина ускоро би требало да добије цркву, прву на својој територији. Како се сазнаје, у прољеће наредне године планирана је њена изградња у близини паркинга на Пољицама Српска православна црква (СПЦ) и митрополит дабробосански Хризостом дали су благослов за изградњу поменутог објекта. Још само остаје да грађани дају новац, јер је договорено да црква буде народна, односно да је финансирају баш грађани. Цјеновник за добровољни прилог на кућну адресу Грађани су, наведено је, добили част да изграде цркву. У допису који су потписали протојереј ставрофор Милојко Дробњак и предсједник Грађевинског одбора Момчило Крајишник наведен је "цјеновник" према коме би, они који одлуче да донирају новац за цркву требало да уплате сљедеће износе - планирано је да појединац, власник радње или паушални обвезник уплати 120 КМ, власник малог предузећа, викендице или апартмана на Јахорини 240 КМ, док власник хотела или великог предузећа треба да уплати 360 КМ. Уз разумијевање за оне који не могу да уплате ништа, наведено је да би поменуте износе било пожељно уплатити у року од годину дана, одједном или у ратама. Допис који су добили становници Пала Допис који је још у мају послан на адресе свих становника општине Пале, разљутио је Паљане, иако је наведено да уплата није обавезна. „За својих 67 година, нисам видио овако нешто. Срамота! Част Богу, али зна се шта је добровољни прилог – свако да колико може и жели, што би се рекло од срца“, рекао је саговорник Директ портала који је инсистирао да остане анониман. „На овај начин, не желим да донирам ништа, не пристајем ни на какав вид условљавања, свакако смо и супруг и ја незапослени, једва спајамо крај с крајем“, казала је огорчено жена. „Нема говора, паметније би било да саграде Дом здравља или бар пристојну Хитну помоћ, када се људи повриједе да им се одмах помогне, онако како доликује“, речено је у разговору за Директ портал. „Чуј народна, па каква ће бити, неће овце и говеда у њу улазити“, казала је старија госпођа. Шеф кабинета Олимпијског центра „Јахорина“ Верица Вукадин казала је да још увијек нема никакве конкретне информације у вези са изградњом поменуте цркве. Са друге стране, у Општини Пале кажу сасвим другачије. Грађевинска дозвола је издата те наглашавају да су задовољени сви локацијски услови на Пољицама. Предсједник Грађевинског одбора је Момчило Крајишник, први предсједник Народне скупштине Републике Српске. Како је речено у Општини Пале, црква је једну земљишну парцелу уступила Министарству одбране Републике Српске, а заузврат је добила земљиште на коме ће се градити ова црква. Протојереј-ставрофор Милојко Дробњак није желио да много говори о цркви и њеној евентуалној изградњи. Дробњак је казао да још увијек нису добили грађевинску дозволу града Источног Сарајева, па се не желе превише медијски експонирати. „Ко жели може дати прилог, образложење стоји у писму, које смо оформили и послали“, кратко је казао протојереј-Ставрофор у разговору за Директ."

ОДГОВОРИТЕ