Распуштање СО Рудо: Упућена иницијатива НС РС

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да је Влада упутила иницијативу о распуштању Скупштине општине Рудо Народној скупштини Републике Српске, која доноси коначну одлуку.

Република Српска 13.08.2019 | 12:52
Распуштање СО Рудо: Упућена иницијатива НС РС
– Наша логика при креирању закона била је да они који су бирани имају право да распусте оне који су бирани. И једне и друге су бирали грађани на различитим нивоима и они треба да одлучују о судбини једних, односно других – истакла је Решићева.

Она је појаснила да је у општини Рудо усвојен извјештај након неуспјелог опозива начелника који је достављен Министарству, као и мишљење Републичке изборне комисије да је опозив био у складу са законом. 

– Ми смо о томе информисали Владу, која је усвојила иницијативу и упутила је према Народној скупштини Републике Српске, како то закон налаже. Коначну одлуку о евентуланом распуштању Скупштине општине Рудо доноси Народна скупштина – појаснила је Решићева.

Она је додала да је Влада та која прикупља документацију да ли је нека процедура испоштована или није.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Момцило

13.08.2019 11:29

Лејла је до гусе у криминалу,потписи на сумњива документа,Милорадова десна рука,ако буде правде бице у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИКТОР

14.08.2019 06:53

Ево доказа да је Република Српска правна држава у којој се поштује Устав и закони и институције да су независне.Мало морген!Све је лаж и превара и имитација демократије.Један (не)човјек је држава и све њене институције пред очима цјелокупне јавности.Сви службеници,судије и тужиоци су обични гмизавци,безкичмењаци...бивши људи

Name

Директ

13.08.2019 11:42

А у НСРС вецина су они против којих је изгласан опозив. Ако буду против, то це им утицати на рејтинг, посто непостовање воље народа мозе да изреволтира исте, а и близе се нови опстински избори тако да владајуци неби требало да су против вецинске воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

13.08.2019 11:55

Ова власт је најтоксичнија и најгора поратна власт у свим државама које су настале распадом СФРЈ. У рангу Милове. Овакве мајка не рађа. Човјек их редовно побједјује на свим изборима али му не признају што се он тако мали успротивио багри. Ово је лично Додиков хир и болесна сујета јер је активно учествовао на страни Рајаковог противкандидата. Ништа друго него његова освета становницима Рудог који нису повјеровали у његове лажи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДУСАНЦУЛИ

13.08.2019 12:14

НЕ БОЈ СЕ НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ СИЈАЛА. ИМА ЖИВОТА И ПОСЛИЈЕ ДОДИКА. А ОВУ ЛЕЈЛУ НЕЗНАМ КО СХВАТА ОЗБИЉНО КАД СВИ ЗНАМО СТА ЈЕ И КО И ЧИЈИ ЈЕ ОНА ПИЈУН.

Name

Вјецити опозиционар

13.08.2019 14:15

Ресицева ста сте ви досад чекали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 18:24

Јако су брзи кад треба формирати власт на нивоу РС, а јако спори када треба испостовати одлуку народа на нивоу једне опстине, с тим да јос нису, а И питање је дали це. Ово је апсурдистански циркус под резијом накарадног резима.